FOTO Sunčana Smokvina Hanza i David Milinovich najbolji sportaši, odbojkašice i konopaši najbolje ekipe @ Matulji

Drugu godinu zaredom Smokvina Hanza proglašena je najboljom sportašicom, dok se istim uspjehom mogu pohvaliti i odbojkašice te konopaši. Nicole Milić i Daniel Ivaničić proglašeni su za zaslužne sportaše u 2019. godini, dok je nagrada za najbolji manifestaciju otišla u ruke Triatlon kluba Matulji.

Matulji – Sinoć je u prostoru Društvenog doma Hangar održana podjela priznanja najuspješnijim matuljskim sportašima koji marljivo treniraju I natječu se tijekom čitave godine. I dok oni manji započinju prve sportske korake, stariji postaju perspektiva matuljskog sporta te osvajaju odličja, nastupajući na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima, postižući vrhunske rezultate i osvajajući najviše svjetske vrhove.

Sunčana Smokvina Hanza najbolja je sportašica Općine Matulji za 2019. godinu, dok je za najboljeg sportaša proglašen David Milinovich. Sunčana Smokvina Hanza, članica Triatlon kluba “Matulji” je u 2019. godini ostvarila prvo mjesto na državnom prvenstvu u više disciplina – srednje dugi triathlon, olimpijski triathlon, sprint triathlon, supersprint, akvatlon. Prvakinja je Kupa Hrvatske u triatlonu kao i međunarodnog triathlon Kupa Alpe-Adria. Brončana ekipno na državnom prvenstvu u olimpijskom triatlonu.

U konkurenciji od šest nominiranih sportaša, titulu je ponio David Milinovich, član Karate kluba “Metal-Jurdani” koji je u 2019. godini ostvario 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste te 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore. Kao pobjednik Prvenstva Hrvatske u karateu izborio je nastup na svjetskom prvenstvu za mlađe uzraste u Čile-u.

Zaslužna sportašica Općine Matulji za 2019. godinu je Nicole Milić, dok je u muškoj konkurenciji ovom titulom okitio Daniel Ivaničić. Nicole Milić, dugogodišnja je članica Atletskog kluba “Kvarner” u kojem trenira te ga predstavlja na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Od 2019. godine članica je i Hrvatske atletske reprezentacije. Nicole je natjecateljsku sezonu završila kao prva na ljestvici Hrvatskog atletskog saveza u disciplinama: 200, 300 i 400m, a druga na ljestvici dvoranskih rezultata na 200 i 600m. Daniel Ivaničić, član Atletskog kluba “Liburnija” iz Rijeke je u 2019. godini ostvario brojne zavidne rezultate od kojih ističemo prvenstvo Europe na kojem je ostvario 8. mjesto na 1500 m pojedinačno te 4. mjesto ekipno. Na prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke je ostvario 1. mjesto te 2. mjesto za seniore i seniorke u dvorani na 1500 m. Na međunarodnim mitinzima je osvojio dva zlata i to jedno na međunarodnom mitingu u Radovljici i jedno na međunarodnom mitingu u Novom mestu.

Najbolja manifestacija u Općini Matulji za 2019-u godine je Triatlon klub Matulji s manifestacijom 5. Triop 2019. – Prvenstvo Hrvatske u triatlonu i Alps Adriatic triathlon cup. Naime, u utrci je sudjelovalo 250 natjecatelja uzrasta od 4-70 godina iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije te oko 150 navijača. Utrku je pratila Sportska televizija, a rang utrke je Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske te međunarodni Kup Alpe-Adria 2019. godine.

Najbolja ženska seniorska ekipa Općine Matulji za 2019. godinu su natjecateljice Odbojkaškog kluba “Matulji 2004”, dok se u muškoj konkurenciji istom titulom okitilo Sportsko društvo “Konopaši” Matulji. Košarkaški klub “Matulji 2000” ima najbolju žensku ekipu podmlatka, dok je muškoj konkurenciji nagrada otišla u ruke Malonogometnog kluba “Kvarner”.

Za perspektivne sportaše proglašeni su Lean Landau, Tara Kućel i Evian Puž-Cepić (Badminton klub Rukavac); Valnea Kinkela, Meri Rubinić i Natali Knežević (Karate klub Metal – Jurdani), Laura Paulić, Dario Stević i Vito Vlašimsky (Košarkaški klub Matulji 2000), Loren Brajković, Mateo Mokole i Leo Juračić (Malonogometni klub Kvarner), Samuel Doričić, Andrej Klobas i Karlo Celestin Kakučka (Nogometni klub Matulji), Nika Puž, Ema Pajić i Natali Host (Odbojkaški klub Matulji 2004), Matej Jelenčić, Leon Tešić i Ecio Hrvatin (Rukometni klub Matulji 2001), Marko Matušić, Petar Andrijanić i Filip Mihaljević (Tenis klub Rukavac), Mislav Hanza, Ema Babin i Una Saračević (Triatlon klub Matulji)   te Ana Delač, Aurora Viskočil i Alesia Ivanić (Ženski rukometni klub Liburnija).

Uz Gorana Lučina, predsjednika Zajednice sportskih udruga Općine Matulji nagrade su uručili zamjenici općinskog načelnika Eni Šebalj i Bruno Frlan te Tin Juračić, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net