FOTO: Sunčano jutro ispunilo ulice Lovrana @ Marunada

Loše vrijeme u subotu navečer ispraznilo je parkiralište Brajdice, no jučer ga je ponovo napunila bogata ponuda na 39. Marunadi u kombinaciji sa sunčevim zrakama kojima nisu odoljeli brojni Lovranci i njihovi gosti.

Lovran – Možda 39. Marunada – što zbog velike ljetne suše, što zbog kasnijeg dozrijevanja – oskudijeva pravim lovranskim marunima, ali jučer sasvim sigurno nije oskudijevala posjetiteljima i dobrom zabavom. Sunčano jutro jučer je ispunilo ulice Lovrana posjetiteljima, a glavno središte mjesta jučer je bilo parkiralište Brajdice, gdje se na velikoj pozornici odvijao kulturno-zabavni program u kojem su glavne uloge igrali Edi Lazarić, Kokonić i Makso koji su posjetitelje uveseljavali širokim repertoarom ”polki i valcera”…

A na štandovima posloženim uz rubove parkirališta odvijao se nešto drugačiji program, u kojem su glavne zvijezde bile slastice od maruna, pečeni plodovi kestena među kojima se jučer sramežljivo pojavio i pokoji kilogram pravog lovranskog maruna, ali i neizostavni dio svake domaće fešte – medice, borovičeki, majugčeki, lovranski bambus, gemišt te sve ostale vrste pića i ića.

U nastavku dana veseli trojac na glavnoj su pozornici zamijenili klapa ”Opatija” i Puhački orkestar Lovran, a prvi vikend 39. Marunade nastupom je zaključila grupa ”Lady Luna”. Sljedeći vikend Marunada se seli u opatijski Dobreć, da bi ”mjesec od maruna” bio zaključen za dva tjedna u Lignju.

[nggallery id=443]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi