FOTO: Superherojski Liburnicon otvoren u hostelu Link uz najmlađe ljubitelje fantastike @ Lovran

liburnicon_2014_link_1_dan

Još danas Liburnicon se održava u hostelu Link, a uz igre pažnju će zasigurno plijeniti predavanja koja će, među ostalima, održati uvijek rado viđen gost Korado Korlević koji će govoriti na temu ‘‘Rađanje, život i smrt zvijezda’‘ od 21 sat. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Linku pogledajte na ovom linku

liburnicon_2014_link_1_dan_1

Lovran – Deveto izdanje SF & Fantasy festivala Liburnicon započelo je jučer u lovranskom hostelu Link, a prvi sati bili su posvećeni najmlađima, i svima koji se tako osjećaju. Djeci su na izbor bile ponuđene čak tri zanimljive radionice – oni umjetnički nastrojeni birali su stripovsku radionicu za osnovnoškolce, oni tehnički nadareni uključili su se u radionicu izrade ‘‘jetpackova’‘ ili ‘‘osobnih letjelica’‘, oni skloniji ‘‘gadarijama’‘ mogli su ponešto naučiti na radionici izrade ‘‘supersluzi’‘, a oni koje ništa od toga nije zanimalo mogli su se prepustiti nadmetanju u ‘‘detektivskom’‘ razmišljanju u vrlo atraktivnom lovu na blago.

A i oni stariji posjetitelji ‘‘nultog’‘ dana Liburnicona mogli su se posvetiti ‘‘dječjim radostima’‘, odnosno zaigrati turnire u popularnoj igri Dungeons and Dragons nastaloj po svijetu koji je stvorio J. R. R. Tolkien, ili se okušati u dijaboličnoj kartaškoj igri Munchkin u kojoj je cilj surađivati s ljudima za stolom sve dok ne bude isplativije ‘‘zabiti im nož u leđa’‘.

Ni predavanje koje je održao Miroslav Wranka nije bilo ‘‘preozbiljno’‘, već je također bilo posvećeno igri, odnosno LARP-u (live action role-playing), sve popularnijoj aktivnosti u kojima se potezi likova u igri odigravaju ‘‘uživo’‘ pa igrači postaju ‘‘stvarni’‘ likovi, što uključuje kostimiranje, i općenito podizanje ‘‘fantazije’‘ na višu razinu.

liburnicon_2014_link_1_dan_3

Uza sve ovo, jučer su posjetitelji imali prilike odigrati i nekoliko kvizova te sudjelovati na prezentacijama novih igara, a naredni dani nude još više zanimljivog programa.

Još danas Liburnicon se održava u hostelu Link, a uz igre poput Liburnikonovskog Barbariana, Star Trek boćanja ili divovske varijante stolne igre Settlers of Catan po kojima je ovaj festival postao prepoznatljiv, pažnju će zasigurno plijeniti predavanja koja će, među ostalima, održati uvijek rado viđen gost Korado Korlević koji će govoriti na temu ‘‘Rađanje, život i smrt zvijezda’‘ od 21 sat, te strani gosti Gillian Polack koja će od 19 sati govoriti o australskoj spekulativnoj fikciji te Ian Gibson koji će predstaviti ‘‘Ritam i dizajn pri crtanju stripova’‘. U subotu i nedjelju Liburnicon će preseliti u Grand hotel 4 opatijska cvijeta.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Linku pogledajte na ovom linku

liburnicon_2014_link_1_dan_4

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net

error: Content is protected !!