FOTO: Svečanim misnim slavljem proslavljen blagdan sv. Ignacija Loyole i 70 godina redovništva Ivana Fučeka @ Opatija

ignacije_ivan_fucek_2014_opatija

– Gospodinu dugujem zahvalnost što me je vodio na neobičnim putevima, rekao je p. Fuček zahvalivši se svima na čestitkama. Otkrio je i kako njegov put nije bio lak. S ulaskom u novicijat obolio je od tuberkuloze i bolovao šest godina prije nego se bolest počela povlačiti. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Blagdan sv. Ignacija Loyole obilježen je prošlog četvrtka u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Opatiji svečanim misnim slavljem koje je predvodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u zajedništvu s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem i gospićko-senjskim biskupom Milom Bogovićem.

Tom prigodom obilježena je i dvjestota godišnjica ponovnog uspostavljanja Družbe Isusove čiji je Loyola utemeljitelj, ali i 70 godina redovništva p. Ivana Fučeka.

ignacije_ivan_fucek_2014_opatija_1

– Gospodinu dugujem zahvalnost što me je vodio na neobičnim putevima, rekao je p. Fuček zahvalivši se svima na čestitkama. Otkrio je i kako njegov put nije bio lak. S ulaskom u novicijat obolio je od tuberkuloze i bolovao šest godina prije nego se bolest počela povlačiti.

– Gospodin me je učio da ljubavi nema bez križa i žrtve. Uvijek je bilo po Božjoj želji. On me uvijek vodio iako me nije štedio, ali shvatio sam da tako mora biti. Gospodin me učio da mu se dam i još uvijek me tome uči. Ne želim još u mirovinu, želim raditi za Gospodina. Počeo sam s mladima, a tako izgleda i završavam. Nemojte vikati na mlade, oni moraju sazrijeti. U tom sazrijevanju ne mogu sami i kad vas ne slušaju, znajte da vas čuju. Oni te riječi pamte i ako su rečene u Gospodinu, jednog dana će Gospodin na njima s njima graditi, kazao je Fuček, koji radi kao duhovnik u Biskupijskom misijskom sjemeništu ”Redemptoris Mater” u Puli, čije je riječi prenijela službena stranica Riječke nadbiskupije.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!