FOTO: Svečanim zatvaranjem i otvorenjem izložbe novonastalih radova okončan je ovogodišnji Mošćenički pinel

Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel otvara nove i intenzivira postojeći suradnju pa stoga će se na temelju suradnje s umjetnikom Milošom Prekopom početkom listopada u slovačkom gradu Trnavi održati velika izložba odabranih djela dosadašnjih kolonija. Nekoliko fotografija sa zatvaranja manifestacije pogledajte na ovom linku

Mošćenice – Svečanim zatvaranjem i otvorenjem izložbe novonastalih radova prošlog petka završila je još jedna međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel.

Mošćenički pinel se održava već devet godina, a posljednji tjedan kolovoza različiti prostori srednjovjekovnog grada Mošćenice postaju centri kreativnog stvaralaštva likovnih umjetnika različitih europskih zemalja, ali i djece koja se priključe dječjim kreativnim radionicama. Ove godine su na Mošćeničkom pinelu svoju kreativnost i nadahnuće prostorom Mošćenica, Peruna, Mošćeničkom Dragom, glagoljicom prikazali sljedeći umjetnici Robert Almasi (Slovačka), Elisabeth Binter (Austrija), Nenad Fišer (Nizozemska), Erich Novoszel (Austrija), Maria Grazia Persolja (Italija), Melita Sorola Staničić (Hrvatska), Nena Šešić Fišer (Nizozemska), Brigite Zipp (Njemačka). Posjetitelji su mogli pogledati radove koji su stvorili tijekom sedam dana u Mošćenicama i dječje radove koji su nastali u okviru dječjih kreativnih radionica Mošćenički pinelići. Na kraju zatvaranja prikazan je film „U potrazi za Perunom“ autora Nene Šešić Fišer i Nenada Fišera koji je oduševio prisutne te otkrio njihovu umjetnički dojam u shvaćanju slavenske mitologije na prostorima Mošćenišćine.

Na svečanom zatvaranju govorili su stručna suradnica kolonije Mateja Jerman, predsjednica Katedre Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga doc. dr. sc. Elena Rudan, Aleksandra Alja Čenić, inicijatorica i koordinatorica Mošćeničkog pinela te načelnik Općine Riccardo Staraj koji se zahvalio organizatorima Radnoj grupi za kulturni turizam koja djeluje pri Katedri. Glazbeni prilog zatvaranju manifestacije dali su mladi umjetnici Ivo Šubat na harmonici i Leon Keller iz Beča na gitari. Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel otvara nove i intenzivira postojeći suradnju pa stoga će se na temelju suradnje s umjetnikom Milošom Prekopom početkom listopada u slovačkom gradu Trnavi održati velika izložba odabranih djela dosadašnjih kolonija.

Nekoliko fotografija sa zatvaranja manifestacije pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!