FOTO: Svečano otvoren Festival kave

kafe_sm_skolOpatija – Ovogodišnji opatijski Festival kave održavati će se od 26. do 28.ožujka pod pokroviteljstvom Grada Opatije i u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije.
Čarolija kave započela je u kabinetu opatijske Ugostiteljske škole, po drugu godinu za redom, gdje su učenici na čelu s ravnateljem Damjanom Miletićem priredili iznimnu izložbu na kojoj su prikazane šalice iz kojih možemo uživati u ispijanju kave, a ponudili su i razne slastice od kave čiji su se okusi stapali s našim nepcima.
– Ovo je za nas osobita čast, u dva dana festivala će se proširiti na većinu ugostiteljskih i hotelskih objekata u Opatiji. Da otvorenje festivala bude nešto drukčije od drugih događanja, morali smo se svi udružiti i učenici, nastavnici i roditelji. Jedni učenici donosili su šalice, drugi napravili izložbu, treći pripremali slastice, a roditelji i nastavnici osigurali su veliki dio izložbenih predmeta, rekao je Damjan Miletić.
Posebnu pažnju privlačila je izložba ”spoj kave i mora”, a radi se o izložbi s 500 šalica u vodi koju su pripremili učenici Nikola Šegulja, Ivana Aga i Davor Kruljac uz pomoć mentorice Nikoline Marčelje.
organizatori1
– Ono što je potpuno novo u izložbi jeste rađanje ideja za nove projekte. Namjera nam je u školi napraviti dva mala muzeja. Muzej čaša i muzej šalica, što nema niti jedna škola niti jedan hotel u Republici Hrvatske.
Ovim putem, zahvalio bih se Gradu Opatiji i Turističkoj zajednici grada Opatije koji su istinski prepoznali ugostiteljsku školu da postane nezaobilazan čimbenik u održavanju svih gastro manifestacija koje se događaju, ne samo u Opatiji, nego mogu reći i šire, istaknuo je Damjan Miletić.
postav
U nastavku teksta donosimo pregled programa za subotu i nedjelju:
Za vrijeme trajanja Festivala, restaurant Le Mandrać, caffe bar Tik Tak, kavane hotela 4 opatijska cvijeta, Bristol, Imperial, Milenij i Mozart, te bistro Kit, svojim gostima nude vrhunske kave pripremljene od strane najboljih barista po promotivnoj cijeni od 5 kuna.
Svaki od domaćina je pripremio i posebnu ponudu kao i brojne programe vezane uz svijet kave: predavanja, degustacije, slastice, zabavne programe, gatanje iz kave, koktele na bazi kave.
U 10:00 sati, u kavani hotela Imperial nastupit će Opatijske mažoretkinje.
.
Dok će u nedjelju, s početkom, u 16 sati, u kavani hotela Imperial nastupi klapa Volosko, a u 16:30, u kavani hotela Bristol, koncert za djecu održati će Jacques Houdek.
salica
uzvanici
Nikola Cvjetović