FOTO: Svečano otvoren Gast Expo 2010.

gast_smOpatija – Svečanim rezanjem vrpce danas je otvorena nova gastromanifestacija ”Gast Expo 2010.”, koja će se od danas do nedjelje održavati u šatoru na Slatini.
esc_3107
– Nakon uspješno održanog Kvarner expa, produžili smo za još jedan tjedan uživanja u raznim gastronomskim degustacijama.
Od izvrsnog pršuta, preko raznih vina pa sve do slastica. Kao što nam je dobro znano, dobro vino i hrana moraju se sljubljivati, a upravo je ovo savršeno mjesto za to, rekao je Đani Vozila, predsjednik Udruženja obrtnika Opatija.
.
Manifestacija okuplja najbolje vinare iz Hrvastke koji, koji će na izložbi predstaviti svoja mlada vina, ali uz sve to biti će predstavljene i autohtone delicije poput sira, pršuta, tartufa, maslinovog ulja, raznih slastica i sladoleda.

...detalj s otvorenja...

...detalj s otvorenja...


– Jedna ekipa već mukotrpno radi, a ovo je tek prvi korak, imamo puno stvari za ponuditi i nadamo se će ovo postati tradicionalna manifestacija, istaknuo je Josip Tariba, jedan od organizatora ove manifestacije.
beto
Već danas, izložena vina ocjenjivati će eminentni sommelieri, dok će svi posjetitelji moći kupiti vina ili ih pak degustirati kupnjom čaše za 30 kuna.
Sutra, u subotu, će se od 12 do 16 sati održavati prezentacija delicija Liburnije, odnosno pripremati će se vela fritaja od 600 jaja, 20 kilograma šparoga te po pet kilograma pršuta i škampa.
U sklopu manifestacije predstaviti će se i Cesta domaće hrani te Agroliburnija s proizvodima od puževa. Degustacija jela iznositi će 20 kuna.
Manifestaciju možete posjetiti danas do 20 sati, u subotu od 10 do 20 sati te u nedjelju od 10 do 18 sati.
Pogledajte što se sve može degustirati u foto priči koju smo pripremili za vas…
Slatki šešir - Beto

Slatki šešir - Beto


esc_3128
esc_3067
esc_3216
Ekipa iz Beta

Ekipa iz Beta


...torte by Beto...

...torte by Beto...


esc_3044
Nikola Cvjetović
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
Rivijera Opatija Gastro – destinacija vrhunske gastronomije
Kukuriku: Pioniri slow fooda
Draga di Lovrana: Savršenstvo ”od mora do zelenila”
Le Mandrać: Jedinstveno gastronomsko iskustvo
Veliko gastro priznanje za Le Mandrać
Kvarner expo u punom zamahu
Otvoren Kvarner Expo
FOTO: Nagrađeni najbolji suveniri

error: Content is protected !!