FOTO: Svečano otvoren Gast expo 2012. @ Opatija


U subotu u 12.00 sati svoje umijeće prezentirat će liburnijski kuhari te pripremiti divovsku fritaju sa šparogama i škampima.
Opatija – Razne autohtone delicije – pršuti, sirevi, maslinova ulja, suhomesnati proizvodi, prirodni sokovi, vina – glavne su zvijezde ovogodišnjeg Festivala hrvatskih vina i autohtonih delicija ‘Gast Expo’, koji je jučer svečano otvoren u šatoru na Slatini.
Trodnevna gastro i eno manifestacija, privukla je 82 izlagača iz cijele Hrvatske, a trajati će do nedjelje. Program su otvorili učenici Ugostiteljske škole koji su se predstavili pripremom koktel, te flambiranjem voća, a u poslijepodnevnim satima svoje proizvode predstavila je i Agroliburnija iz Matulja.
U subotu u 12.00 sati svoje umijeće prezentirat će liburnijski kuhari te pripremiti divovsku fritaju sa šparogama i škampima. U nedjelju od 10.00 do 13.00 sati posjetiteljima će se predstaviti projekt Cesta domaće hrani te autohtona jela s gornjeg liburnijskog područja. Na štandu slastica Beta iz Matulja posjetitelji će moći probati vinsku tortu, čiji je recept napravljen specijalno za ovaj sajam.
Ulaz u šator slobodan, a oni koji žele degustirati vino, kupnjom degustacijske čaše s vrećicom u iznosu 30 kuna to mogu učiniti na svakom štandu. Izložena vina će ocijeniti stručni žiri, a plakete najboljima će se dodijeliti u nedjelju u 13 sati.
[nggallery id=129]
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!