FOTO: Svečano otvoren Gast Expo – festival mladih vina i autohtonih delicija @ Opatija

gast_expo_2014_opatija

Sajam ostaje otvoren do nedjelje, radno vrijeme je od 10 do 19 sati, a ulaz besplatan, kazao je Pavlek, istaknuvši kako posjetitelji, uz niz probranih kvalitetnih vina, mogu probati i kupiti autohtone delicije poput sira, pršuta, slavonskog kulena, tartufa i maslinovog ulja. Fotogaleriju s otvorenja pogledajte na ovom linku…

Opatija – Festival mladih vina i autohtonih delicija Gast Expo Opatija 2014. jučer je svečano otvoren na Slatini, gdje se održava u velikom šatoru od 800 kvadratnih metara, a trajat će do nedjelje 27. travnja. Festival je otvoren uz prigodne govore, koktel dobrodošlice koji su pripremili učenici Ugostiteljske škole Opatija te prezentaciju vina Udruge Žlahtina.

gast_expo_2014_opatija_1

– Gast Expo je zamišljen kao manifestacija prodajnog karaktera uz prigodnu degustaciju izloženih vina i delicija, a svoje će proizvode izložiti sedamdesetak izlagača iz cijele Hrvatske. Kao i prethodnih godina, vrijedni liburnijski ugostitelji pripremiti će velu padelu i kojoj će se pripravljati plodovi mora i šparoge, dok će posebna atrakcija na sajmu biti mortadela dugačka jedan metar koju će ‘načeti’ talijanski izlagač iz tvrtke Radix.

– Danas, s početkom u 12 sati, Liburnijski ugostitelji pripremiti će velu padelu, a namirnice s kojima ćemo ju pripremiti povezati će more i gorje te ponuditi ono najbolje što naša Županija pruža, istaknuo je predsjednik ceha ugostitelja Liburnije Igor Štanger, dok će se u subotu, također s početkom u 12 sati održati prezentacija projekta ‘Cesta domaće hrani’.

Sajam ostaje otvoren do nedjelje, radno vrijeme je od 10 do 19 sati, a ulaz besplatan, kazao je Pavlek, istaknuvši kako posjetitelji, uz niz probranih kvalitetnih vina, mogu probati i kupiti autohtone delicije poput sira, pršuta, slavonskog kulena, tartufa i maslinovog ulja.

Fotogaleriju s otvorenja pogledajte na ovom linku…

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!