FOTO Svečano otvoren novi dječji vrtić u Opatiji

Pater Ivan Tambolaš blagoslovio je vrtić, nakon čega su dječja gradonačelnica Petra Deranja i ministrica Nada Murganić svečano prerezale vrpcu te službeno otvorile vrtić. Gosti i uzvanici razgledali su novi vrtić u pratnji zaposlenika vrtića. Veliku fotogaleriju s otvorenja pogledajte na ovom linku

Opatija – Rezanjem vrpce danas je otvoren novoizgrađeni dječji vrtić u Opatiji. Na svečanosti otvaranja prisutnim uzvanicima iz političkog, gospodarskog i kulturnog života, gostima, zaposlenicima vrtića i roditeljima obratili su se ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, zamjenik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin, predsjednik Županijske skupštine PGŽ Erik Fabijanić, gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić, a svojim su prisustvom svečanost uveličali generalni konzul Italije Paolo Palminteri i predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije Robert Kurelić. U prigodnom programu nastupili su mališani iz Dječjeg vrtića Opatija, pjesnikinja Marina Česen i mali harmonikaš Frane Kusturin, a program je vodio Mario Lipovšek Battifiaca.

Čestitke je pismeno uputila i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, koja nažalost nije mogla prisustvovati otvaranju zbog ranije dogovorenih obaveza, te je istaknula da je ovo veliki događaj ne samo za Opatiju već i za Hrvatsku i zaželjela opatijskoj djeci mnogo igre i sretnih dana u odrastanju.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić kazala je kako su svi koji su do sada razgledali vrtić kazali kako je to vrtić s najljepšim pogledom na svijetu te jedan od najljepših vrtića u Hrvatskoj.

– U ime djece i zaposlenika vrtića, a ima nas oko 550, upućujemo svima 550 toplih pozdrava dobrodošlice. Posebno me veseli što da je sav namještaj u vrtiću s hrvatskim potpisom, kazala je Jelić te istaknula da sve sobe gledaju prema moru, a vrtić ima i dvoranu za tjelovježbu te dvoranu za priredbe.

Gradonačelnik Ivo Dujmić kazao je da je vrtić sagrađen na zemljištu u vlasništvu Grada Opatije, smješten na 3.500 kvadrata površine u pet šarenih kuća.

– Prvi put u povijesti grada sagradili smo namjenski vrtić koji danas može primiti 200 malih Opatijaca. Nijedno dijete ove godine neće ostati neupisano. Cijena za cjelodnevnog program iznosi 650 kuna, a za poludnevni 290 kuna mjesečno, što je manje od 20 posto ekonomske cijene. Idejni projekt izradila je tvrtka APG Inženjering ih Zagreba, a izvođač radova bio je GP Krk. Cijena radova koje je izveo GP Krk iznosi 32 milijuna kuna plus PDV, istaknuo je Dujmić te kazao kako se u Opatiji njeguje multikulturalnost te vrtić ima i skupinu za polaznike talijanske nacionalne manjine.

Ministrica Nada Murganić naglasila je kako je Opatija prepoznata kao Grad prijatelj djece te je otvaranje novog vrtića samo potvrda ulaganja u djecu. Pohvalila je i opatijske demografske mjere, kao i multikulturalnost koju grad njeguje.

Pater Ivan Tambolaš blagoslovio je vrtić, nakon čega su dječja gradonačelnica Petra Deranja i ministrica Nada Murganić svečano prerezale vrpcu te službeno otvorile vrtić. Gosti i uzvanici razgledali su novi vrtić u pratnji zaposlenika vrtića.

Svi zainteresirani građani mogu razgledati vrtić na danu otvorenih vrata u subotu 1. rujna od 10 do 16 sati. Veliku fotogaleriju s otvorenja pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!