FOTO: Svečano otvoreni Europa grand prix i Državno prvenstvo mažoretkinja @ Opatija

mazoretkinje_grand_prix_prvenstvo_hrvatske_2015_opatija_1

Opatijske mažoretkinje osvojile su ukupno 8 zlatnih, 6 srebrnih i jednu brončanu medalju. Spomenutim uspjehom kvalificirale su se na Svjetsko Prvenstvo 2015. u Pragu. Veliku fotogaleriju s mimohoda pogledajte na ovom linku

mazoretkinje_grand_prix_prvenstvo_hrvatske_2015_opatija_3

Opatija – Svečanim mimohodom od Slatine do sportske dvorane Marino Cvetković otvorena su dva velika natjecanja – Europa Grand Prix i Državno Prvenstvo mažoretkinja.

Na natjecanju sudjeluje oko 300 mažoretkinja iz Hrvatske, Češke Mađarske i Rusije. Prvi Grand Prix koji se održava u Opatiji šansa je svim sudionicima da daju sve od sebe, a najbolji će tako izboriti svoje mjesto i kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem kolovoza u Pragu. Uz to, petnaest hrvatskih timova bori se za naslov državnog prvaka.

mazoretkinje_grand_prix_prvenstvo_hrvatske_2015_opatija_4

Sudionike natjecanja, Delegaciju Svjetske asocijacija International Federation of Majorette Sport (IFMS) te predstavnike Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) u sportskoj dvorani dočekali su predstavnici grada Opatije. U Svečanom mimohodu po ulici Maršala Tita, sudjelovalo je 15 timova iz Hrvatske te 10 timova iz inozemstva uz pratnju puhačkih orkestara.

Opatijske mažoretkinje osvojile su ukupno 8 zlatnih, 6 srebrnih i jednu brončanu medalju. Spomenutim uspjehom kvalificirale su se na Svjetsko Prvenstvo 2015. u Pragu.

Veliku fotogaleriju s mimohoda pogledajte na ovom linku

S. C. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!