FOTO: Svečano uručena ‘Zlatna jabuka’

Zlatna jabuka pohranjena je u škrinjici, izrađenoj od stabla maruna, koju je posebno za ovu prigodu izradio likovni umjetnik Mirko Zrinšćak, a biti će izložena u Hrvatskom muzeju turizma u Vili Angiolini.

Opatija – U Portiću, ispred paviljona Juraj Šporer, sinoć je održana ceremonija svečanog uručenja nagrade ‘Zlatna jabuka’. Nagradu opatijskom gradonačelniku Ivi Dujmiću uručio je predsjednik FIJET-a Tijani Haddad, a dodijeljena je za ukupni doprinos očuvanju, unapređenju i razvoju povijesno-kulturne baštine u funkciji razvoja turizma, a za koju je Izvršni odbor i Predsjedništvo FIJET-a odlučilo da se ove godine dodijeli Opatiji i Rovinju.

Idejno rješenje programa, u kojem su uživali mnogobrojni uzvanici, osmislila je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš, a ovom prilikom osmišljenim igrokazima, tijekom ceremonije prodefilirate su razne povijesne ličnosti, koje su publiku vratile u opatijsku prošlost i samim time jasno asocirale na bogatu tradiciju i kulturnu baštinu.

Na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji na kojem je najavljena svečana dodjela, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, istaknula je da se kvaliteta opatijskog turizma sigurno temelji na očuvanju kulturne baštine i tradicije, te izrazila nadu da će i ova nagrada, Zlatna jabuka, biti promotor opatijskog turizma u svijetu. Posebni je značaj, dodaje, što nagradu dodjeljuju novinari iz sektora turizma i pisci u turizmu, koji putuju po destinacijama cijelog svijeta, kao i njihovi novinarski zapisi.

Zlatna jabuka pohranjena je u škrinjici, izrađenoj od autohtonog stabla maruna, koju je posebno za ovu prigodu izradio likovni umjetnik Mirko Zrinšćak, a biti će izložena u Hrvatskom muzeju turizma u Vili Angiolini.

Podsjetimo, nagrada ”Zlatna jabuka“ spomenutog međunarodnog strukovnog udruženja, osnovanog 1954. u Parizu, dodjeljuje se destinaciji, odnosno mjestu ili osobi za ukupni doprinos očuvanju, unaprjeđenju i razvoju povijesno-kulturne baštine u funkciji razvoja turizma. Do sada je ova nagrada dodijeljena Dubrovniku, Splitu i Vučedolu.

[nggallery id=704]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!