FOTO: Svečanom procesijom i druženjem ispred Šporera Opatijci proslavili Dan grada @ Opatija

Ranije tijekom dana, delegacija Grada Opatije na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Kurelićem položila je vijence i zapalila svijeće na groblju i kod spomenika braniteljima. Fotogaleriju s proslave Dana grada možete pogledati na ovom linku.

Opatija – Svečanom procesijom i druženjem pred Šporerom obilježen je jučer Dan Grada Opatije, koji se tradicionalno slavi 25. srpnja, na blagdan Svetog Jakova. U crkvi koja je posvećena opatijskom nebeskom zaštitniku u večernjim je satima održana sveta misa koju je predvodio rektor riječke Bogoslovije vlč. Mario Tomljanović, nakon čega je formirana tradicionalna procesija opatijskom glavnom ulicom, koja je prošla put od crkve Sv. Jakova do Slatine, uz povratak lungomarem.

Nastavak proslave održan je ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, uz manifestaciju „Obrtnici svome gradu“ u sklopu koje je nastupila klapa Baladur. Kao poklon za „rođendan“ Opatije, obrtnici su pripremili petstotinjak porcija rižota koje su podijelili građanima te uz čašu vina nazdravili za Dan grad.

Ranije tijekom dana, delegacija Grada Opatije na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Kurelićem položila je vijence i zapalila svijeće kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, zatim na groblju u Opatiji te kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom i kod spomen ploče poginulim opatijskim braniteljima postavljenoj na pročelju sjedišta gradske uprave, odavši minutom šutnje počast svim palim žrtvama.

U delegaciji su bili i predstavnici MUP-a, pripadnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, UABA Opatija, opatijskih vatrogasaca, te roditelja poginulih branitelja s liburnijskog područja.

Fotogaleriju s proslave Dana grada možete pogledati na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!