FOTO: Svečanom sjednicom Vijeća obilježen Dan Općine @ Matulji

Liburnija.net: Klaudio Jelenić, Elzika Tomac i Mauro Staraj @ Matulji

Dan Općine Matulji – koja do svoje zvončarske tradicije drži toliko da je tri zvonca ugradila u svoj grb – slavi se na Pusnu subotu, dakle danas, a jučer je obilježen svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Matulji – Najbolje od Matulja u 2012. godini predstavljeno je na jučerašnjoj Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koju su pohodili predstavnici Županije, gradova i općina iz susjedstva, ali i pobratimljenih općina iz Istre i Slovenije – naime, osim što su općinske nagrade uručene laureatima, predstavljeni su i najvažniji uspjesi općinske vlasti.

– – Najvažnije postignuće tijekom protekle godine je početak rada Centra za primarnu zdravstvenu zaštitu, koji je našem stanovništvu donijelo zdravstveni standard kakav zaslužuju. Naše najdraže gradilište je u centru Matulja – školska sportska dvorana u Jankovićevu dolcu bliži se svojem završetku, a započeli su i iskopi za Multimedijalni centar. Izgradnjom dvorane dobit ćemo jedan reprezentativni trg, a dovršetkom MMC-a i jedan ukupni centar mjesta kakvog se ne bi posramila ni veća mjesta. Dobre rezultate malo je pokvarila propast Credo banke, ali aktivno smo se uključili u stečaj, kazao je načelnik Mario Ćiković. Dodao je i kako se radilo aktivno i u ostalim društvenim sektorima – gradi se nova kanalizacijska mreža i obnavlja ona vodovodna, otvaraju se nove prometnice, izrađuju urbanistički planovi – te zahvalio građanima i poduzetnicima koji redovito izvršavaju svoje financijske obaveze i uplaćujući novčana sredstva u proračun omogućuju da Matulji postanu veliko gradilište.

Bruno Frlan, Željko Grbac, Alfred Šaina i Biserka Gadžo

Predsjednik Vijeća Željko Grbac istaknuo je kako je u četiri godine ova svečana sjednica napravila ”puni krug”.

– Ovo je 4. svečana sjednica Općinskog vijeća i nakon gostovanja u drigim dijelovima općine ranijih godina, kao zvončari se vraćamo na prvu stanicu, odakle smo i krenuli na početku ovog mandata, u vijećnicu u kojoj je tijekom 20 godina samostalnosti općine doneseno mnogo važnih odluka za život naših mještana, istaknuo je Grbac.

Tijekom sjednice uručene su i nagrade laureatima za 2012. godinu – Elziki Tomac i Mauru Staraju koji su dobili godišnje nagrade, te Klaudiju Jeleniću koji je ovjenčan nagradom za životno djelo.

– Dok se počinjao baviti planinarskim penjanjem, u društvu Stanislava Gilića, zapeo sam na jednom usponu koji je on već savladao. Tako sam visio na stijeni, i kazao sam mu kako ne mogu naći oslonac, našto mi je on odgovorio da tražim i dalje, jer priroda uvijek omogući neko nosište. A za svih mojih lutanja, oslonac u životu bila je moja supruga, kazao je Jelenić.

[nggallery id=619]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net