FOTO: Sveti Nikola poklonima i zabavnim druženjem razveselio djecu @ Frlanija, Bregi, Kastav

Dolazak Mikule na Frlaniju

Dolazak Mikule na Frlaniju

Sveti se Nikola pojavio sam, bez Krampusa, za kojeg je kazao da ga ovdje ne treba jer su tu samo dobra djeca, ali da ga je ”vezao na Živici jer sad idem dalje, a tamo možda i nisu sva djeca tako dobra kao na Frlaniji”. Nekoliko fotografija koje smo snimili u Kastvu i na Frlaniji pogledajte na ovom linku

Frlanija, Bregi, Kastav – Sveti Nikola prošao je jučer matuljskim i kastavskim krajem, šireći putem dobro raspoloženje, posebice kod njegovih ”najmlađih fanova” koje je obradovao poklonima.

Druženje va Kastve

Druženje va Kastve

Na Frlaniju, u Matiškovu konobu, zaštitnik pomoraca redovito svraća u ”aranžmanu” udruge Babulini – Frlanija pakal, a ovog puta dočekalo ga je nekoliko desetaka razdraganih mališana koji su nestrpljivo očekivali njegov dolazak.

Sveti se Nikola pojavio sam, bez Krampusa, za kojeg je kazao da ga ovdje ne treba jer su tu samo dobra djeca, ali da ga je ”vezao na Živici jer sad idem dalje, a tamo možda i nisu sva djeca tako dobra kao na Frlaniji”.

Umjesto Krampusa, donio je Mikula kolica puna šarenih paketića, koje je podijelio djeci te se s njima podružio uz glazbu, pjesmu i ples.

Dobro raspoloženje vladalo je i na Kastvu, u Šporovoj jami, gdje se održalo prigodno blagdansko darivanje u organizaciji KUD-a ”Zvuk Kastva”, a osim lijepim poklonima, djeca su darivana i koncertom grupe Yamas. Zabave nije nedostajalo niti u Bregima, gdje je u restoranu Kinkela održano druženje sa Svetim Nikolom uz bogat program.

Nekoliko fotografija koje smo snimili u Kastvu i na Frlaniji pogledajte na ovom linku

Mikula u ugodnom društvu djevojaka iz grupe Yamas

Mikula u ugodnom društvu djevojaka iz grupe Yamas

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!