FOTO: Tarik kao Ćiro – Niz toplih i humorističnih scena iz života “trenera svih trenera” @ Opatija

Od prve scene, Tarikova intonacija, geste, mimika i autentični vokabular grade Ćirin lik, da bi se naposljetku zamutila jasna granica između Ćire i jednog lukavog, snalažljivog ali nadasve simpatičnog Bosanca koji se u životu “snašao” zahvaljujući instinktu i vlastitim snagama. Fotogaleriju sa sinoćnjeg nastupa pogledajte na ovom linku.

Opatija – Pred oko 420 domaćih navijača, pod svjetlima reflektora i na scenskom travnjaku male Ljetne pozornice, Tarik Filipović u ponedjeljak navečer odigrao je monodramu o liku i djelu najpoznatijeg nogometnog trenera “u regionu”, Miroslava Ćire Blaževića, ujedno i svog dugogodišnjeg prijatelja. Stoga i ne čudi da je tekst, u suradnji s Antonijom Gabelićem, napisao Tarik, koji potpisuje i režiju za vlastiti nastup.

Od prve scene, Tarikova intonacija, geste, mimika i autentični vokabular grade Ćirin lik, da bi se naposljetku zamutila jasna granica između Ćire i jednog lukavog, snalažljivog ali nadasve simpatičnog Bosanca koji se u životu “snašao” zahvaljujući instinktu i vlastitim snagama. U 80-minutnoj predstavi ne spominje se mnogo likova iz Ćirinog života, ali se razotkrivaju publici mnogi, dosad nepoznati detalji i anegdote iz života ovog “trenera nad trenerima”, često obojane sentimentalnim prizvukom, ali isto tako ubrzo vješto “presječene” nekim šaljivim “ćirizmom”, zadržavajući na taj način dinamiku predstave.

– Jednostavno scenografsko rješenje klupice u parku na kojoj glumac sjedi i stoji tijekom predstave, simbol je i “lajtmotiv” svega što mu je u životu taj “predmet” podario i uzeo, ali da parafraziramo jedan “ćirizam” za kraj – budite ponosni i izađite uzdignute glave ako ste u životnoj utakmici dali sve od sebe – a mi ćemo na to dodati da niti Ćiro niti Tarik od svojih vjernih navijača iz publike neće još dugo čuti (sudački) zvižduk za kraj tekme, stoji u osvrtu Festivala Opatija.

Fotogaleriju sa sinoćnjeg nastupa pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!