FOTO: Test opterećenja u ordinaciji medicine rada i sporta @ Thalassotherapija


Cilj ovoga tečaja je upoznati sudionike s osnovama testa opterećenja i njegovog uključivanja u ocjenu zdravstvene sposobnosti u medicini rada i sportskoj medicini.
Opatija – U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za medicinu rada i
Thalassotherapie, u tijeku je tečaj prve kategorije pod nazivom Test opterećenja u ordinaciji medicine rada i sporta.
Cilj ovoga tečaja je upoznati sudionike s osnovama testa opterećenja i njegovog uključivanja u ocjenu zdravstvene sposobnosti u medicini rada i sportskoj medicini. Prvi dio tečaja održan je prošlog vikenda, dok je drugi dio na rasporedu 02. i 03.ožujka, u prostorima i laboratorijima Thalassotherapije u Opatiji.
– Tečaj se sastoji od teorijskog dijela koji će obuhvatiti osnove elektrokardiografije, fiziološke osnove rada mišića te odgovora kardiovaskularnog i respiratornog sustava na vježbu, teorijska razmatranja različitih modaliteta testova opterećenja (vrste testova, indikacije i kontraindikacije, njihove prednosti i nedostaci, specifikacija opreme za izvođenje testova, izbor adekvatnog testiranja te posebnosti testova opterećenja u specifičnim entitetima), te praktičnog dijela, koji će uz aktivno sudjelovanje polaznika prikazati različite oblike testova (bicikl ergometrija, 6-minutni test hoda, test opterećenja na pokretnoj traci, ergospirometrijsko testiranje), uz praktično uvježbavanje ergometrijskog testiranja i interpretiranje rezultata, a po završetku tečaja polaznici će ispuniti odgovarajući pisani test i dobiti uvjerenje o završenom tečaju, a isti će biti bodovan sukladno Pravilniku o trajnoj medicinskoj izobrazbi Hrvatske liječničke komore, poručili su iz Organizacijskog odbora tečaja.
Nekoliko fotografija s prvog djela tečaja možete pogledati u našoj fotogaleriji.
[nggallery id=73]
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!