FOTO: The Blondes i Đani Maršan otpjevali najbolje čansone @ 10. Čansonfest

the_blondes_cansonfest_2014

Na Čansonfestu smo nastupile kao debitantice i odmah osvojile nagradu stručnog žirija za najbolju Čanosnu, što nas posebno raduje obzirom da smo bile u konkurenciji s velikanima šansone koji ovaj glazbenom stil izvode već godinama, poručile su djevojke iz The Blondesa. Veliku fotogaleriju iz Kastva pogledajte na ovom linku

cansonfest_2014_kastav_2

Kastav – Kristina i Emanuela iz opatijskog ženskog dua The Blondes izvele su sinoć na Crekvini, prema mišljenju žirija, najbolju čansonu “Zavavek kuntenta”, dok je Đani Maršan s pjesmom “Lipo j’ čekat jutro” osvojio srca publike jubilarnog 10. Čansonfesta.

– Presretne smo s ovom nagradom i ovim putem se zahvaljujemo svima koji su vjerovali u nas. Na Čansonfestu smo nastupile kao debitantice i odmah osvojile nagradu stručnog žirija za najbolju Čanosnu, što nas posebno raduje obzirom da smo bile u konkurenciji s velikanima šansone koji ovaj glazbenom stil izvode već godinama. Za kraj moram napomenut, da šansona i nije naše primarni glazbeni izričaj, zato još sretnije s ovom nagradom, poručile su djevojke iz The Blondesa.

cansonfest_2014_kastav

Alen Vitasović dobio nagradu za najbolju interpretaciju, dok je nagradu za najbolji tekst odnio Danijel Načinović za pjesmu “Zidarski sonet” koju je uglazbio i otpjevao Bruno Krajcar. Također, Načinović je osvojio i priznanje Radio Rijeke za najizvođeniju pjesmu Čansonfesta “Va Opatije / In Abbazia” u prvom desetljeću festivala

Uz nagrađene na ovogodišnjem Čansonfestu nastupili su Mario Lipovšek Battifiaca, Dražen Turina Šajeta, Daniel Načinović, Duško Jeličić i grupa Bonaca, Milka Čakarun Lenac, Nevia Rigutto, Jozefina, Ana Horvat, grupa Yamas, Irena Giorgi, Igor Brešan, Vesna Nežić – Ružić, Hrvoje Hegedušić, Francesco Squarcia i Lado Bartoniček.

Veliku fotogaleriju iz Kastva pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net