FOTO: Tisuće posjetitelja na Poklonu @ 7. Učkarski sajam

uckarski_sajam_2013_poklon (12)

Više tisuća posjetitelja, pristiglih s Kvarnera i Istre, preplavilo je prijevoj Poklon, uživalo u programu i gastronomskim delicijama po ugodnom vremenu, a rijetki su odlazili bez vrećica u kojima su se našli autohtoni eko proizvodi sa štandova četrdesetak proizvođača. Veliku foto-galeriju sa šezdesetak fotografija pogledajte u nastavku teksta.

Poklon – Sudeći po velikom broju posjetitelja, zanimljivosti bogate sajamske ponude, te dobrom cjelodnevnom kulturno-zabavnom programu, sedmi po redu Učkarski sajam ponovno se potvrdio ove nedjelje kao izuzetno vrijedna i dobro organizirana tradicionalna manifestacija.

uckarski_sajam_2013_poklon (15)

Više tisuća posjetitelja, pristiglih s Kvarnera i Istre, preplavilo je prijevoj Poklon, uživalo u programu i gastronomskim delicijama po ugodnom vremenu, a rijetki su odlazili bez vrećica u kojima su se našli autohtoni eko proizvodi sa štandova četrdesetak proizvođača. Ponuđene su šljive, breskve, jabuke, razne vrste meda, ovčji sir, istarski pršut, proizvodi od tartufa, vino i rakije i razni drugi domaći proizvodi. Organizatori iz Javne ustanove Park prirode Učka držali su se provjerenog koncepta sajma i nisu – pogriješili. Već lani uvedena nova regulacija prometa pridonijela je da se izbjegnu veći prometni čepovi. Na Učku se stizalo s istarske strane, a spuštalo preko Veprinca, a uz privremeno jednosmjernu prometnicu na učkarskoj cesti vozila su bila parkirana u dužini od desetak kilometara, što prije, što poslije Poklona.

uckarski_sajam_2013_poklon (29)

Po registarskim oznakama moglo se zaključiti da je sajam na Učki privukao i turiste, a u prijepodnevnim satima naročito su brojni bili roditelji s malom djecom koja su uživali i u dječjoj predstavi “Drvo ima srce” Teatra Oz što je održana u prekrasnom ambijentu Male šumske scene te u susretu s domaćim životinjama – boškarin, tovar, ovca, koza… – koje su za ovu priliku dovedene na Poklon. Program je vodio Mario Lipovšek Battifiaca, dok su prisutne posjetitelje zabavljali Anelidi, a bogatstvo etno baštine predstavile su etno grupe Šćike i Svarica, učenici Područne škole Veprinac te Folklorni ansambl Zora.

”Podsjetimo se i ove godine na Učkarskom sajmu dobrih stvari koje nudi naša tradicija i ne dajmo da padnu u zaborav” – bio je moto organizatora Učkarskog sajma, a mnogi posjetitelji su potvrdili da su s time suglasni i da im ovakve fešte odgovaraju.

uckarski_sajam_2013_zora

Održan 7. Učkarski sajam @ Poklon, 2013.
[nggallery id=996]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!