FOTO: Tisuću ljubitelja fantastike i znanstvene fantastike na prvoj večeri jubilarnog Liburnicona @ Opatija

10_jubilarni_liburnicon_2015_1_dan_petak_opatija (26)_01

10. Festival fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon koji će trajati do 23. kolovoza, prve večeri održavanja privukao je tisuću posjetitelja mladih zaljubljenika u science fiction i fantasy. Fotogaleriju s prve večeri Liburnicona pogledajte na ovom linku

10_jubilarni_liburnicon_2015_1_dan_petak_opatija (65)_01

Opatija – Žamor, veselje i pune klupe, jučer su ponovo ispunili prostor opatijske osnovne škole i prije nego što je nova školska godina i službeno započela, a razlog ovom brojnom i uranjenom posjetu je jubilarno izdanje festivala Liburnicon.

Naime, 10. Festival fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon koji će trajati do 23. kolovoza, prve večeri održavanja privukao je tisuću posjetitelja mladih zaljubljenika u science fiction i fantasy.

10_jubilarni_liburnicon_2015_1_dan_petak_opatija (14)_01

– Izrazito sam zadovoljan prvim danom festivala; zanimljiv program i čarobnu atmosferu prepoznali su brojni posjetitelji, tako da je tijekom prvog dana prodano preko 500 ulaznica, dok je naš bogat program pratilo preko 1000 posjetitelja (vanjski program, što uključuje koncerte i većinu igara, je besplatan i otvoren za sve). Iako smo se isprva bojali da će popodnevna kiša negativno utjecati na posjećenost festivala, intrigantni talk-show Krešimira Miška pod nazivom ‘Interstelarna putovanja’, u kojem su gostovali poznati astronom Korado Korlević i akademik Vladimir Paar, te fascinantna prezentacija o izradi specijalnih filmskih efekata koju je održala glavna gošća festivala, čuvena filmska majstorica Klaudija Čermak, privukli su stotine ljudi i zagrijali naoko kišom rashlađenu atmosferu. Kada tome pridodamo nesvakidašnji koncert sastava ‘Perunika’ i nastup plesačica s vatrom ‘USB Poreč’, kao i brojna druga predavanja, radionice i igre, jasno je da ni snijeg ne bi mogao pokvariti vrhunski provod na Liburniconu, istaknuo je Ivan Cerovac ispred druge Kulturni front.

10_jubilarni_liburnicon_2015_1_dan_petak_opatija (53)_01

Jubilarni Liburnicon tako se vratio opuštenijoj atmosferi koju pruža opatijska osnovna škola, a ove su godine organizatori pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila prepoznatljivim u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. Današnji dan ponovo će obilježiti pregršt zanimljivih predavanja, radionica i kvizova, natjecanje u Cosplayu te koncert opatijskog banda Družba bijesnih lisica, nakon čega slijedi veliki after party u Old school pubu.

10_jubilarni_liburnicon_2015_1_dan_petak_opatija (12)_01

– Posebno bi naglasili da smo pripremili zanimljiv dječji program. Kako ovogodišnji Back To The Future Liburnicon prolazi u znaku putovanja kroz vrijeme, na kreativnim će radionicama pod vodstvom iskusnih organizatora i volontera djeca postati mali vremenski putnici-istraživači. Tako će zaviriti u epohu dinosaura, izraditi svoje piramide drevnog Egipta, naučiti osnove streličarstva od samog Robina Hooda, a nakon pauze će se otisnuti u budućnost te izumiti svog robota i naposljetku istraživati druge oblike života u svemiru svojim mini raketama. Očekujemo vas u osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov u nedjelju, 23. kolovoza u 10 sati, dodao je Ivan Cerovac.

Fotogaleriju s prve večeri Liburnicona pogledajte na ovom linku

10_jubilarni_liburnicon_2015_1_dan_petak_opatija (34)_01

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!