FOTO: Tradicija duga stoljeće i pol – Brgujski zvončari na svom pohodu u Mučiće @ Matulji

Najatraktivniji dio njihovog pohoda odvija se kod Stare pošte, gdje imaju objed – naime, zvončari tradicionalno preskaču škaline pred oštarijom, dokazivajući svoju muževnost i spretnost, uz bodrenje velikog broja ljudi. Pogledajte kako je prošao pohod Brgujskeh zvončari proti Mučićen, u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Veli Brgud – Prekrasno vrijeme ispratilo je jučer ujutro Brgujske zvončare i mačkare na njihov tradicionalni pohod prema Mučićima, koji po užanci obavljaju na predpusnu nedilju. Ova zvončarska grupa spada među najstarije u matuljskom kraju, a prema predaji, ovaj pohod užanca je koja traje već stoljeće i pol, ali uvijek bude nanovo atraktivna za gledatelje.

Ni ovog puta nije falilo znatiželjnika i ljubitelja zvončara koji su Brgujce ispratili na cjelodnevnu turu koja je završila u poslijepodnevnim satima i odvela ih od Zaluki preko Brižac, Mučići do Permani, Malega Brguda i natrag doma.

Najatraktivniji dio njihovog pohoda odvija se kod Stare pošte, gdje imaju objed – naime, zvončari tradicionalno preskaču škaline pred oštarijom, dokazivajući svoju muževnost i spretnost, uz bodrenje velikog broja ljudi.

Pogledajte kako je prošao pohod Brgujskeh zvončari proti Mučićen, u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!