FOTO: Tradicija Pusta – Halubajski zvončari danas posjetili Kastav na svom ophodu

halubajski zvoncari kastav 2017

Sve to snimio je naš fotoreporter, a mi smo njegove fotografije objavili u velikoj galeriji koju možete pronaći na ovom linku.

halubajski zvoncari pohod kastav 2017 (1)

Kastav – Kako se bliži Pepelnica, tako se sve više pojačavaju aktivnosti maškaranih i zvončarskih skupina Liburnije i Kastavštine, a među tim aktivnosti tradicionalni je ”đir” Halubajskih zvončara od svog Viškova prema Kastvu.

Halubajski zvončari posjetili su Kastav danas u ranim poslijepodnevnim satima, gdje su ih pod ložom, kao i svake godine, dočekali brojni mještani i ljubitelji Pusta, na čelu s kastavskim gradonačelnikom Ivicom Lukanovićem.

halubajski zvoncari pohod kastav 2017 (2)

Halubajci Kastav redovito obilaze na pusni ponedjeljak, u okviru svojeg strogo utvrđenog puta, još od 1949. godine, bez obzira na vremenske uvjete koje ih očekuju, no danas je taj put bio nešto lakši jer ih je pratilo lijepo vrijeme. Na svom putu Halubajci su posjetili i druga mjesta Kastavštine, a po dolasku u sam grad, napravili su kolo na vidikovcu Fortica.

Sve to snimio je naš fotoreporter, a mi smo njegove fotografije objavili u velikoj galeriji koju možete pronaći na ovom linku.

halubajski zvoncari pohod kastav 2017 (3)

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net