FOTO: Tradicije Pusta i pusnih ljudi – Izložba fotografija Željka Jerneića otvorena u Likovnoj poneštrici @ Matulji

Izložba nazvana „Tradicije Pusta i pusnih ljudi“ prikazuje atraktivne kadrove matuljskih karnevalskih užanci, a radi se o svojevrsnom nastavku Jerneićeve izložbe „Po zvončarskeh puteh“ iz 1996. godine. Izložbu Željka Jerneića „Tradicije pusta i pusnih ljudi“ može se pogledati do 16. veljače. Fotogaleriju s otvorenja izložbe možete pogledati na ovom linku

Matulji – Željko Jerneić, poznati riječki fotograf lista La voce del popolo, predstavio se matuljskoj publici izložbom na prigodnu temu Pusta otvorenom u četvrtak navečer u Likovnoj ponšetrici. Izložba nazvana „Tradicije Pusta i pusnih ljudi“ prikazuje atraktivne kadrove matuljskih karnevalskih užanci, a radi se o dugogodišnjem Jerneićevom interesu.

Naime, zvončarima kao temi posvetio se 1996. godine izložbom „Po zvončarskeh puteh“, a (n)ovom matuljskom izložbom kreirao je svojevrstan nastavak te fotografske priče.

– Dok je prva izložba imala naglasak na prikazivanju zvončara u autohtonom ambijentu, postojbini kojoj pripadaju od pamtivjeka, autor sada posvećuje pažnju međugeneracijskom odnosu, onih koji tek dolaze i onih koji su svoja zvona predali mlađima nakon godina zvonjenja „po zvončarskih puteh“, stoji u popratnom tekstu izložbe.

Izložbu Željka Jerneića „Tradicije pusta i pusnih ljudi“ može se pogledati do 16. veljače. Fotogaleriju s otvorenja izložbe možete pogledati na ovom linku

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!