FOTO: Tradicionalna regata Sipar International okupila ljubitelje klase šljuka iz čitave regije @ Mošćenička Draga

Šljuke ispred Drage

U Dragu stiglo je za sad najveći broj takmičara 18, obično je na regatama šljuke oko 10 brodova… Veliku fotogaleriju s regate pogledajte na ovom linku

Dadala u akciji….

Mošćenička Draga – Jedriličarski klub Orion organizirao je proteklog vikenda još jednu regatu klase Šljuka u Dragi pod nazivom SIPAR International. Sudjelovali su klubovi iz Hrvatske i Italije, a najdramatičniji dan natjecanja bila je nedjelja kada se ‘odigrao’ i najznačajniji dio regate budući da je vjetar išao ”na ruku” organizatorima i natjecateljima.

– Čekali smo vetar do samoga kraja, tek oko 14 sati zapuhala je lagana termika do 9 čv iz pravca Veleh vrati. Na sreću poduralo je 3 ure ča nam je bilo dosta za storit 3 regate tako da je regata uspjela.

U Dragu je stiglo za sad najveći broj takmičara 18, obično je na regatama šljuke oko 10 brodova, a neki su povukli čak iz Poljske iz grada Poznań što je 1220 km da bi sudjelovali na regati Sipar international. Osim iz Trsta i okolice Talijani su stigli čak iz Gargana… Ova regata boduje se za Franz Joseph cupa koji nakon Mošćeničke Drage seli u Austriju – Matsee kraj Salzburga. Hvala svim koji su pomogli u organizaciji regate kao i institucijama Turističkoj zajednici, Zajednici Talija, Općini Mošćenička Draga. Prema riječima takmičara sljedeće godine bit će nas još više, kazao nam je Nikola Dešković ispred organizacijskog odbora.

Rezultate regate pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju na ovom linku

Nikola Cvjetovic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!