FOTO: Tradicionalna regata Sipar International okupilja ljubitelje klase šljuka iz čitave regije @ Mošćenička Draga

regata_sljuke_2015_moscenicka_draga_sipar_2

Talijanskoj posadi Longhi-Zuzic pripalo je prvo mjesto, dok su se na drugo plasirali Nikola Dešković i Vladimir Nalis iz JK Orion. Od preostalih domaćih natjecatelja, Igor Staraj i njegov mlađi sin Tom Staraj zauzeli su osmo mjesto. Fotoglariju s regate pogledajte na ovom linku

regata_sljuke_2015_moscenicka_draga_sipar_3

Mošćenička Draga – Jedriličarski klub Orion organizirao je proteklog vikenda još jednu regatu klase Šljuka u Dragi pod nazivom SIPAR International. Učestvovali su klubovi iz Hrvatske i Italije, a najdramatičniji dan natjecanja bila je nedjelja kada se ‘odigrao’ i najznačajniji dio regate budući da je vjetar išao ”na ruku” organizatorima i natjecateljima.

Već tradicionalna proljetna regata klase Šljuka u Dragi plijeni pozornost ”šljukaša” iz regije pa se gotovo svaki puta pojave Talijani, ”galebaši”, a i Splićani. Na ovogodišnjoj regati nastupilo je 11 posada, a najveći broj stigao je iz Italije. Talijanskoj posadi Longhi-Zuzic pripalo je prvo mjesto, dok su se na drugo plasirali Nikola Dešković i Vladimir Nalis iz JK Orion. Od preostalih domaćih natjecatelja, Igor Staraj i njegov mlađi sin Tom Staraj zauzeli su osmo mjesto.

regata_sljuke_2015_moscenicka_draga_sipar

Pehari, medalje i priznanja dodjeljeni su u Restoranu Sidro nedjelju navečer, dok se prvi dan družilo u Restoranu Buffet Sportsko. Važno je napomenuti da je organizator JK Orion M. Draga gdje organizacijski uvijek potegnu Igor Staraj i Nikola Dešković, dok im pripomaže a i regatava draški jedrličarski veteran Vladimir “Dadala” Nalis.

Klasa Šljuka već mnogo godina nije natjecateljska niti olimpijska klasa , no to je ipak ”klasik” jedrenja sa mnogo poklonika koji jedva čekaju da se negdje organiziraju regate te legendarne klase. JK Orion to uspijeva već nekoliko godina i na tome im treba čestitati.

Fotoglariju s regate pogledajte na ovom linku

Riccardo Staraj / PodUčkun.net
Foto: Dražen Zdelarec, Vladimir Nalis