FOTO Tradicionalni Novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran oduševio puno Kino Sloboda

Uz Lovrance još su nastupili i Duško Jeličić koji je izveo uspješnicu s MIK-a te Marko Lazarić, najpoznatiji lovranski bubnjar koji prati brojne zvijezde hrvatske estrade.

Lovran – Dvorana kina Sloboda ponovno se pokazala premalom za veliki broj obožavatelja Puhačkog orkestra Lovran, kultnog amaterskog društva koji je preksinoć održao svoj tradicionalni Novogodišnji koncert.

– Tradicija održavanja novogodišnjeg koncerta seže u početak 70-ih godina i od tada se redovno održava uvijek 27. prosinca u 20:30, rekao nam je David Kurti, član orkestra. Na programu koji smo izveli radili smo marljivo cijelu jesen i ponosni smo na rezultat. Podrška publike nije izostala, što se vidi po do zadnjeg kvadrata ispunjenoj dvorani i gromoglasnom pljesku na kraju svake skladbe. Kao i uvijek dosad, na repertoaru se većinom nalaze novi aranžmani koje još nismo izvodili pred lovranskom publikom, tako da posjetitelji ne znaju točno što će slušati, ali znaju da će biti odlično, a uz voditelja Dražena Turinu – Šajetu i zabavno. Lovranski puhači su tijekom ove godine imali velik broj nastupa i proba u zemlji i inozemstvu, a uz to su održali i velik broj proba – sve to pod dirigentskom palicom umjetničkog voditelja Borisa Mohorića, istaknuo je Kurti.

Novogodišnji koncert je trenutak kada Lovranci podvlače crtu i završavaju godinu, a nema boljeg trenutka od ovog za obilježiti okrugle jubileje članstva u orkestru.

– Ove godine su za 10 godina članstva plakete dobili Sanjin Štanc, Marta Tomišić, Val Prelčić Vuković i Nico Stražičić. Za 15 godina djelovanja Damjan Železnik, za 20 Silvio Barković te za 25 Tanja Kukuljan, Robert Masarić i Zvijezdana Klobučar Filčić. Jubilarac s najdužim stažem je Elvis Salamon koji je ove godine obilježio 35 godina rada u orkestru. Na koncertu su izvedeni aranžmani za svačiji ukus, od klasika zabavne glazbe ‘Autobus Calypso’, preko samba verzije Verdijeve Aide sve do žestokog rocka grupe Deep Purple, a u mnogim od njih su se predstavili članovi orkestra u ulozi solista. Za mnoge od tih aranžmana zaslužan je Josip “Pepi” Forembacher, koji je nastupio i kao gost na jednoj skladbi. Uz Lovrance još su nastupili i Duško Jeličić koji je izveo uspješnicu s MIK-a te Marko Lazarić, najpoznatiji lovranski bubnjar koji prati brojne zvijezde hrvatske estrade, dodao je Kurti.

Uz aktivan sastav orkestra, nedavno je božićni koncert održao i podmladak orkestra, a sve pod budnom paskom dirigenta i voditelja tečaja. Lovranska glazba će održati još jedan promenadni koncert u ovoj godini, na Silvestrovo, malo prije podna pod marunom kod lovranske kule otpratit će staru godinu uz čašu pjenušca i tortu, a prvi nastup u 2020. će održati odmah 1. siječnja na novogodišnjoj čestitki gradonačelnika Opatije na terasi hotela Kvarner.

Tradicionalni Novogodišnji Koncert Puhačkog Orkestra Lovran Oduševio Puno Kino Sloboda

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net