FOTO: Tradicionalni Novogodišnji koncert Puhačkog orkestra @ Lovran

Ovu godinu od svih ranijih izdvajala je činjenica da je upravo u njoj lovranska glazbena institucija proslavila stotu obljetnicu osnutka, što je prepoznala i krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u našoj zemlji, Hrvatski sabor kulture, čiji su izaslanici Lovrancima uručili povelju povodom ovog visokog jubilej.

Lovran – Koliko je duga tradicija Novogodišnjeg koncerta Puhačkog orkestra Lovran – a duga je puna četiri desetljeća – toliko je duga i tradicija da u dvorani u kojoj nastupaju ”pleh-muzikanti” niti šibica ne može pasti na pod. Nije drugačije bilo niti prekjučer, u četvrtak navečer, kada je Puhački orkestar stupio na pozornicu pred ispunjenim ”starim kinom” – sa galerija, sa partera i sa ”stajaćih mjesta” uza zidove pomno ih je pratilo više od četiristo pari ušiju i očiju…

Doduše, ovu godinu od svih ranijih izdvajala je činjenica da je upravo u njoj lovranska glazbena institucija proslavila stotu obljetnicu osnutka, što je prepoznala i krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u našoj zemlji, Hrvatski sabor kulture, čiji su izaslanici Lovrancima uručili povelju povodom ovog visokog jubileja.

A nešto manje, ali ipak značajne jubileje ostvarili su i pojedini članovi POL-a. Tako su priznanjima nagrađeni David Palmić za 55-godišnji staž u ”gradskom orkestru”, Radovan Trinajstić za punih pola stoljeća odanosti limenoj glazbi, a i mnogi drugi za nešto niže obljetnice djelovanja.

Nisu ipak ”puleni” Miodraga Kašića bili sami sebi dovoljni, nego su im se na pozornici u pojedinim skladbama pridružili i brojni solisti – Josip Forembacher kao instrumentalist, Karin Kuljanić, Duško Jeličić i Antonio Krištofić, te Dražen Turina Šajeta koji je u recesijskim vremenima došao u ”pakiranju” 2-u-1, jer osim kao pjevački gost, odradio je i ”gažu” kao voditelj.

[nggallery id=553]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!