FOTO: Tradicionalni pohod Mučićevih zvončari i maškar

mucicevi_zvoncari_maskare_pohod_2014_nedeja_1

Maškare za njimi, neke jur i od sinoć va mote, veselile su su publiku ka jih je na njihen pute pričekala. Jurdani, Jurdanići, Julica, Rukavac, Matulji, Frlanija, Spinčići, Jušići…, samo su neka od mesti keh su danas obašli i storili jedan od najdajeh zvončarskeh điri. Fotogaleriju pohoda pogledajte na ovom linku

mucicevi_zvoncari_maskare_pohod_2014_nedeja

Permani – Mučićevi zvončari i maškare tradicionalno na pusnu nedeju gredu na svoj pohod i va ten jih ne more fermat ni daž, ni sneg ni nikakovo drugo nevreme, pa je tako bilo i čera. Tri mići zvončari i fanj veleh, skupa z muzikun i majon partilo je po užance rano jutro. Maškare za njimi, neke jur i od sinoć va mote, veselile su su publiku ka jih je na njihen pute pričekala. Jurdani, Jurdanići, Julica, Rukavac, Matulji, Frlanija, Spinčići, Jušići…, samo su neka od mesti keh su danas obašli i storili jedan od najdajeh zvončarskeh điri.

Povratak s pohoda, nažalost je obilježila prometna nezgoda, u kojoj su ozlijeđene dvije djevojke iz maškarane grupe ‘Frnjoki’ koje su se pridružile zvončarima i maškarama. Naime, prema dostupnim informacijama koje smo saznali, obje ozlijeđene djevojke su izvan životne opasnosti. Prometna nesreća, koju je skrivio neoprezni vozač dogodila se prilikom povratka prema Permanima.

Fotogaleriju pohoda pogledajte na ovom linku

I. M. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!