FOTO: Tradicionalnom manifestacijom Memento obilježen Dan sjećanja na Holokaust @ Opatija

memento_opatija_2016_1

Kao tema ovogodišnje manifestacije uzeto je vrlo aktualno pitanje – izbjeglice, a skupom koji su posjetili brojni srednjoškolski i osnovnoškolski učenici, moderirala je prof. Tatjana Matetić. Nekoliko fotografija koje smo snimili u vili Antonio pogledajte na ovom linku

memento_opatija_2016

Opatija – Međunarodni dan sjećanja na Holokaust, koji se diljem svijeta obilježava 27. svibnja, u Opatiji je komemoriran tradicionalnim programom Memento u organizaciji UABA-e u suradnji s Gimnazijom Eugena Kumičića.
Kao tema ovogodišnje manifestacije uzeto je vrlo aktualno pitanje – izbjeglice, a skupom koji su posjetili brojni srednjoškolski i osnovnoškolski učenici, moderirala je prof. Tatjana Matetić.

Uz pozdravnu riječ zamjenika gradonačelnika Fernanda Kirigina, koji je otvorio događanje, program je bio podijeljen u tri dijela.

memento_opatija_2016_2

U prvome je prof. Ivo Mileusnić govorio o egzodusu Talijana, dok je u drugom prof. Katarina Krištić obradila temu izbjeglica u Domovinskom ratu. Najaktualnija tema, ona posvećena aktualnim migracijama i izbjegličkim putevima koji prolaze i kroz Hrvatsku, ostavljena je za sam kraj događanja, uz fokus na nesebičnom radu opatijskih volontera Crvenog križa u Opatovcu, koji je predstavila ravnateljica Gordana Grgurina.

Nekoliko fotografija koje smo snimili u vili Antonio pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!