ERSTE AD

FOTO Trećoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi u Lovranu odazvalo se 48 darivatelja krvi

Uz čestitke i pohvalu, po prvi puta krv su dali srednjoškolci iz Otočca, Dario Rogić i Ninoslav Aleksić, te Kristina Kosić Marmilić iz Matulja i Ivan Mikačević iz Lovran.

Lovran – Trećoj ovogodišnjoj planom predviđenoj akciji darivanja krvi u Lovranu odazvalo se 48 darivatelja krvi, od kojih je svoju krv dalo njih 44. Uz čestitke i pohvalu, po prvi puta krv su dali srednjoškolci iz Otočca, Dario Rogić i Ninoslav Aleksić, te Kristina Kosić Marmilić iz Matulja i Ivan Mikačević iz Lovran. Uspjehu akcije, koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog kriza Opatija, pripomogli su nekolicina njihovih lovranski volonterki. Akciju je stručno obavilo medicinsko osoblje ekipe za transfuziju krvi riječkog KBC- a. Djelatnici Učeničkog doma u Lovranu pružili su kvalitetnu ugostiteljsku uslugu kao i prostor za odvijanje akcije.

– Zadovoljni smo s odazivom darivatelja te prikupljenim dozama krvi u jeku ove turističke sezone što je posebno vrijedno zbog svakodnevnih povećanih potreba krvi. Radujemo se što su četvero mladih se uključili u ovu humanu akciju po prvi puta te se nadamo da će biti ustrajni u daljnjem darivanju krvi, ističe ravnateljica Gradskog društva CK Opatija, dr. Đana Pahor najavljujući sljedeće akcije darivanja krvi, 30. kolovoza u Matuljima i 4. rujna u Opatiji.

error: Content is protected !!