FOTO: Trio 99 i The Blondes napravili uvertiru za večerašnji grand finale @ Old school pub

The Blondes

The Blondes

Nakon dugo vremena izbivanja s koncertnih pozornica u Opatiji, Pasi se večeras vraćaju na ‘domaći teren’. Naime, u 22 sata počinje koncert punk veterana, a ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na šanku. Fotogalerije s koncerta Tria 99 i grupe The Blondes pogledajte u nastavku teksta…

Siniša Katalinić

Siniša Katalinić

Opatija – Blues rock večer otvorila je ovotjedni koncertni program u Old school pubu. Naime, četvrtak je bio obilježen odličnom svirkom riječkog Tria 99. Iza ovog imena krije se skupina dugogodišnjih glazbenika i frendova koji su ime nadjenuli prema zbroju godina koje su imali prilikom formiranja benda prije desetak godina, a isti su činili nukleus benda The Stuff.

Saša Đainić (bass, vokal), Siniša Katalinić (gitara, vokal) i Ivica Španjić (bubanj) krenuli su s akustičnom varijantom svirki, no s vremenom je zov elektrike prevagnuo, pa se polako vraćaju korijenima koji datiraju iz vremena njihovog izvrsnog blues benda Les Brambles. U dva seta izveli su brdo odličnih blues i rock standarda, a na repertoaru su se našli Doorsi, Hendrix, ZZ Top, Robben Ford, B.B. King, Stevie Ray Vaughan, Tracy Chapman…

the_blondes_old_school_pub_opatija_2015_1

Dan kasnije na scenu su stupile Kiki i Ella, u posljednje vrijeme poznatije kao The Blondes. Izniman uspjeh koji su postigle u posljednje vrijeme, bila je odlična pozivnica za sve ljubitelje njihovog rada. Tom prilikom predstavile su razne obrade i autorske pjesme, od kojih mnoge možete čuti u radijskom eteru diljem Lijepe naše. Covere pjesama izvode po osobnom odabiru pokušavajući se odmaknuti od prepoznatljivog zvuka i aranžmana pjesme unoseći nešto svoje ne držeći se šablona i predefiniranih smjernica već istražujući i igrajući se. Vrhunac večeri bio je nastup posebnog gosta iz publike, Sanjina Štanca, inače najboljeg gitarista Lignja i bliže okolice, koji je omogućio Kiki i Elici glazbenu pratnju za solo pjevačku točku i ples.

Nakon dugo vremena izbivanja s koncertnih pozornica u Opatiji, Pasi se večeras vraćaju na ‘domaći teren’. Naime, u 22 sata počinje koncert punk veterana, a ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na šanku. Uz svaku kupljenu ulaznicu – rakija gratis, a broj karata je ograničen. Živjeli!!!

FOTOGALERIJA – Koncert Tria 99

FOTOGALERIJA – Koncert grupe The Blondes

Trio 99

Trio 99

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!