VIDEO/FOTO Tristotinjak vatrogasaca na međunarodnom skupu u Opatiji

VIDEO/FOTO Tristotinjak vatrogasaca na međunarodnom skupu u Opatiji

Foto: Nikola Turina

Tijekom dva dana trajanja skupa bit će predstavljeno više od 20 zanimljivih primjera iz prakse, kao i održana predavanja na teme upotrebe modernih tehnologija, sigurnosti turističke destinacije i drugo.

Opatija – U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner danas je otvoren 15. Stručni skup vatrogasaca koji je okupio oko 300 vatrogasaca iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije, počasne goste visoke predstavnike Vatrogasne službe Republike Koreje te proizvođače i distributere vatrogasne opreme i sredstava za gašenje.

Skup je službeno otvorio predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, koji je čestitao organizatoru Vatrogasnoj zajednici PGŽ-a što već 15 godina uspješno okuplja najveće vatrogasne stručnjake iz Hrvatske i šire regije. Istaknuo je kako je s početkom godine HVZ postala krovna vatrogasna organizacija, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom i nadležnosti nad Vatrogasnom školom, Vatrogasnim operativnim središtem, državnim intervencijskim postrojbama, inspekcijom u vatrogastvu te polaganjem stručnih ispita za vatrogasce. Osvrnuo se i na prijedlog novog Zakona o vatrogastvu u kojem je novina definiranje vatrogasnog plana na tri razine – državnoj, županijskoj i lokalnoj, a vatrogasci će dobiti i određenu razinu zaštite  te određene olakšice.

Predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ-a Slavko Gauš pozdravio je prisutne u ime organizatora te zahvalio na dolasku visokim predstavnicima Vatrogasne službe Republike Koreje.

Skupu su se obratili i predstavnici korejske Vatrogasne službe i Nacionalne vatrogasne agencije koji su govorili o djelovanju i ustroju Vatrogasne službe Republike Koreje te o velikom požaru u gradskoj bolnici u Miryangu.

Tijekom dva dana trajanja skupa bit će predstavljeno više od 20 zanimljivih primjera iz prakse, kao i održana predavanja na teme upotrebe modernih tehnologija, sigurnosti turističke destinacije i drugo.

– U dosadašnjih četrnaest stručnih skupova sudjelovalo je preko 3.500 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Austrije, Italije, Francuske, Njemačke, Malezije, Australije, SAD-a, Južnoafričke Republike i Švedske. I na ovogodišnjem stručnom skupu sudjeluju strani predavači, čime se kao organizatori ponosimo. Vrijedi napomenuti da je riječ o najvećem stručnom skupu vatrogasaca koji se održava u ovom dijelu Europske unije ali i na čitavom Balkanu. Svih četrnaest prethodnih stručnih skupova održali su se u Opatiji, istaknuo je tajnik i stručni suradnik Vatrogasne zajednice PGŽ-a Nikola Tramontana.

U ime grada domaćina prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Emil Priskić te naglasio kako je Opatija ponosna na svoje vatrogasce koji su u prošloj godini osvojili i dvije nagrade u području inovacija. Kazao je da grad ulaže u vatrogasnu jedinicu, a oni to višestruko vraćaju građanima i zajednici. Najavio je i pripreme za izgradnju novog vatrogasnog centra, koji opatijski vatrogasci čekaju već godinama.

Tristotinjak Vatrogasaca Na Međunarodnom Skupu U Opatiji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!