FOTO: Trostrukim dočekom tisuće ukoračile u Novu godinu – Opatija 2018. započela tradicionalnom zdravicom i kupanjem Kukala

Nakon uzbudljivog dočeka na čak tri lokacije, kao i tradicionalne zdravice koja je u hotelu Kvarner okupila stotine gostiju, Advent u Opatiji nastavlja se animacijom za djecu i zanimljivim koncertima pred Šporerom do 7. siječnja. Tijekom vikenda i blagdanima, parkiranje je besplatno.

Opatija – Tradicionalnom novogodišnjom zdravicom na terasi hotela Kvarner tisuće opatijskih gostiju svečano je zakoračilo u prvi dan 2018. godine, uz prigodnu glazbu Puhačkog orkestra Lovran, nazdravljajući pjenušcem iz čaša s ugraviranim poznatim opatijskim motivom – Djevojkom s galebom, koje su zadržali kao jedinstveni suvenir i sjećanje na novogodišnji provod u Opatiji.

Okupljenim posjetiteljima grada, ali i Opatijcima, u programu koji je vodio Ivica Vrkić, čestitkom na devet jezika sretnu su Novu godinu zaželjeli gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić i drugi uzvanici, zahvalivši im što su za ulazak u novu godinu odabrali upravo Kraljicu Jadrana.

Taj je izbor učinilo čak 4.482 gostiju, okrunivši tako rekordnu turističku godinu koja je završila s povećanjem broja noćenja od 5 posto, odnosno ostvarenih više od milijun i 266 tisuća noćenja. U novu 2018. godinu Opatija je ušla trostrukim dočekom – uz DJ-a na Ljetnoj pozornici, Xfinity band kod Šporera te spektakularnim vatrometom i hitovima grupa Koktelsi i Leteći odred na tržnici pred tisućama posjetitelja. Dvanaest sati ranije, točno u podne, užitak odbrojavanja doživjeli su mališani koji su se okupili na Ljetnoj pozornici gdje je održan dječji doček uz zanimljive radionice, animatore i akrobate.

Novogodišnji program nastavljen je u ponedjeljak nakon zdravice još jednom prvosiječanjskom tradicijom – otvorenjem cjelogodišnje opatijske kupališne sezone „u režiji“ Opatijskih kukala koji su se u staromodnim kupaćim kupaćim kostimima i s kapicama Djeda Mraza na glavama okupali na Slatini, poželjevši brojnim gledateljima okupljenima uz ogradu obalnog šetališta sretnu Novu godinu. Sve one koji su, usprkos kiši, sudjelovali u opatijskom adventskom programu zabavljao je In Between Band koji je nastupio pred Šporerom, dok „večernja šihta“ pripala grupi The Beatles Revival Band.

Advent u Opatiji traje do kraja tjedna, odnosno do nedjelje 7. siječnja uz svakodnevni animacijski program i predstave za djecu u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, ovom prigodom „preimenovanom“ u Kućicu orašara i vilenjaka, kao i zanimljive koncerte u parku pred Šporerom koje će pratiti i prigodna zimska ugostiteljska ponuda. Tako će u utorak, 2. siječnja od 19 do 22 sati nastupiti Obrazovni program, dan kasnije u isto vrijeme DJ Da Mir To, a u četvrtak DJ Super Sayan. Acoustic duo Blu:kanu posjetitelje će zabavljati u petak, 5. siječnja od 19 do 21.30 sati, a na Tri kralja nastupit će Trio Asi, od 18 do 22 sata, dok će program u nedjelju, 7. siječnja zaključiti dvostruka doza glazbe. Od 15.30 do 18.30 sati zasvirat će Jabe Acoustic, a od 19 do 22 sata Tres Ombres. Osim kod Šporera, zabava se nastavlja i na Ljetnoj pozornici gdje je klizalište otvoreno do 14. siječnja, a parkiranje je i dalje besplatno na svim javnim površinama vikendom te blagdanima.

Kako je protekla fešta na Mrkatu i Ljetnoj provjerite na ovom linku

Novogodišnje kupanje Kukala možete pogledati ovdje, a zdravicu na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!