FOTO: U galeriji Laurus održan prvi koncert najmanjih “lovranskih puhača”

Foto Luigi Opatija, POL, Puha?ki orkestar Lovran, Koncert polaz

– Djeci smo osigurali odličan didaktički materijal, a u učenju pomažu članovi orkestra i vanjski suradnici. Ipak, najveća je nagrada što će dio njih nastupiti na skorašnjem koncertu velikog orkestra 27. prosinca u lovranskom kinu, istaknuo je David Kurti, član orkestra. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, POL, Puha?ki orkestar Lovran, Koncert polaz

Lovran – Galerija Laurus bila je puna roditelja, nonića, uže i šire rodbine. Svi su se okupili za prvi koncert najmanjih “lovranskih puhača”. Naime, polaznici glazbenog tečaja Puhačkog orkestra Lovran pokazali su svoje glazbeno umijeće na prvom koncertu nove generacije polaznika.

Veseli nas što smo uspjeli organizirati ovu svečanost. Djeca su vrlo motivirana i mogućnost da pokažu svoje vještine nas je potakla da organiziramo ovaj koncert – rekla nam je članica orkestra Zvijezdana Klobučar Filčić, zadužena za koordinaciju tečaja i ovog događaja.

Foto Luigi Opatija, POL, Puha?ki orkestar Lovran, Koncert polaz

Na koncertu je nastupilo devet polaznika tečaja koje je uvježbao suradnik orkestra Boris Mohorić, te troje mlađih članova orkestra u solo ili duetnim nastupima. Djeci smo osigurali odličan didaktički materijal, a u učenju pomažu članovi orkestra i vanjski suradnici. Ipak, najveća je nagrada što će dio njih nastupiti na skorašnjem koncertu velikog orkestra 27. prosinca u lovranskom kinu. Smisao tečaja je obučiti nove generacije glazbenika – članova Puhačkog orkestra Lovran, a kad djeca vide ljepotu zajedničkog sviranja i druženja, vrlo brzo se uklope. U konačnici, bavljenje glazbom je vještina kojom se mogu baviti tijekom cijelog života, dodao je David Kurti, član orkestra.

Foto Luigi Opatija, POL, Puha?ki orkestar Lovran, Koncert polaz

Prisutne je pozdravio i predsjednik društva, Roberto Brubnjak te zaželio izvođačima što brže napredovanje u glazbenim vodama i brzo uključenje u aktivni sastav orkestra.

Puhački orkestar Lovran prima nove članove za glazbeni tečaj, a zainteresirani roditelji mogu se javiti putem web stranice orkestra www.lovranskipuhaci.com, putem društvenih mreža ili direktno u prostorijama orkestra.

Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi