FOTO: U hostelu Link održan četvrti Liburnian Tabletop Day @ Lovran

liburnian_top_table_day_hostel_link_lovran_2016 (1)

Iako je Međunarodni dan stolnih igara obilježen na još nekoliko lokacija u Hrvatskoj, velika ponuda zanimljivih igara i kvalitetna i zabavna atmosfera privukli su posjetitelje iz raznih dijelova Hrvatske (uključujući i grupe iz Poreča i Zagreba), a predstavljeni događaji pokazali su se zanimljivima i stranim turistima koji su u to vrijeme boravili u Hostelu Link i u Lovranu, budući da stolne igre lako prelaze jezične barijere i spajaju ljude s različitih govornih područja. Nekoliko fotografija iz Linka pogledajte u nastavku teksta…

liburnian_top_table_day_hostel_link_lovran_2016 (5)

Lovran – Prošle je subote Hostel Link ugostio gotovo 150 ljubitelja društvenih i stolnih igara, od koji su se neki, privučeni raznovrsnim programom i širokom ponudom novih i kreativnih igara, na ovogodišnjem Liburnian Tabletop Day-u zadržali i preko 12 sati. Naime, u Lovranu je obilježen međunarodni dan stolnih igara, koji se od 2013. godine obilježava na preko 3000 lokacija u 64 države. Udruga “Kulturni front” je u obilježavanje ovog veselog dana krenula od samog početka, a ovogodišnji je Liburnian Tabletop Day premašio sve ranije kvalitetom programa i brojem stolnih i drugih društvenih igara koje su se našle u ponudi.

Zahvaljujući velikom broju svojih igara, ali i brojnim partnerima i prijateljima koji su posudili svoje, posjetitelje je u subotu dočekalo preko 70 različitih društvenih stolnih igara. Da se posjetitelji ne bi pogubili u preširokoj ponudi i čitanju brojnih pravila, tu su bile i neke svima dobro poznate, “klasične” stolne igre, poput šaha, Jenge, briškule, Monopolya i Rizika, dok je za one složenije Udruga “Kulturni front” pripremila volontere koji su marljivo dočekivali i animirali posjetitelje, preporučajući različite fantastične igre i pomažući posjetiteljima da što prije nauče pravila i zaigraju.

liburnian_top_table_day_hostel_link_lovran_2016 (4)

Među ovim, široj publici manje poznatim, igrama našli su se Settlers of Catan, Munchkin, Machina Arcana, Citadels, Carcassonne i brojne druge, a posebnu je pažnju privlačila divovska verzija igre Settlers of Catan koju su članovi udruge ručno izradili, te je prezentirana na jednom od ranijih Liburnicona.

Uz slobodno igranje, koje je krenulo subotu u podne za završilo u nedjelju u ranim jutarnjim satima, Liburnian Tabletop Day je ponudio i bogat program događanja, među kojima se ističu prezentacije strateških igara s minijaturama, nekoliko nagradnih turnira, prezentacija “Czech Games Edition” igara te Dungeons & Dragons kviz “Who is that monster?”.

liburnian_top_table_day_hostel_link_lovran_2016 (3)

Iako je Međunarodni dan stolnih igara obilježen na još nekoliko lokacija u Hrvatskoj, velika ponuda zanimljivih igara i kvalitetna i zabavna atmosfera privukli su posjetitelje iz raznih dijelova Hrvatske (uključujući i grupe iz Poreča i Zagreba), a predstavljeni događaji pokazali su se zanimljivima i stranim turistima koji su u to vrijeme boravili u Hostelu Link i u Lovranu, budući da stolne igre lako prelaze jezične barijere i spajaju ljude s različitih govornih područja.

Liburnian Tabletop Day, iako se održava kao zaseban događaj, brojnim posjetiteljima služi kao zagrijavanje za daleko veći Festival Liburnicon, koji tri mjeseca kasnije u Opatiju dovodi preko 1500 posjetitelja. Organizatori iz Udruge “Kulturni front” tako nisu propustili napomenuti kako nas Liburnicon očekuje od 19. do 21. kolovoza, kao ni pozvati sve zainteresirane da druženje nastave u igraonici Liburnicona, gdje će zainteresirane, uz bogati pogram, dočekati i još veći broj stolnih igara.

liburnian_top_table_day_hostel_link_lovran_2016 (6)

Ivan Cerovac / PodUčkun.net

error: Content is protected !!