FOTO: U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner sinoć je održan 6. Bečki bal @ Opatija

becki_bal_2013_opatija_Wien_Ball

Bal je započeo zvucima valcera bečkog orkestra ”Orginal Wiener Strauss Capelle“ i izlaskom na podij članova plesna škola ”Kramel“ iz Beča. Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – U prekrasnom ambijentu Kristalne dvorane hotela Kvarner, prvog izgrađenog hotela na Jadranu, sinoć je održan 6.po redu Bečki bal, u Opatiji. Bečki bal predstavlja vrhunac događanja u sklopu Bečkog tjedna, što se ove godine u Opatiji odvija od 21. do 27.listopada.

Antonela Mails

Antonela Mails

Bal je započeo zvucima valcera bečkog orkestra ”Orginal Wiener Strauss Capelle“ i izlaskom na podij članova plesna škola ”Kramel“ iz Beča. Opatijski gradonačlenik Ivo Dujmić i zamjenica gradonačelnika Beča Renate Brauner potom su pozdravili nazočne goste, zatim otplesali valcer i tako službeno otvorili 6. Bečki bal u Opatiji.

Na balu je u sklopu programa nastupila i posebna gošća, operna diva Antonela Malis, dok je ‘grand finale’ Bala uslijedilo je u ponoć, impresivnim vatrometom praćenog taktovima bečkih valcera ispred hotela Kvarner, kojeg su okupljeni gosti gledali sa terase hotela.

A među gostima su se našli predstavnici kulturnog, gospodarskog, društvenog života grada i županije, mnogi gosti iz Beča i Austrije, potom predstavnici diplomatskog kora akreditirani u Zagrebu. Uz domaćine, opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića, župana Zlatka Komadinu, predsjednika Gradskog vijeća Opatije Viktora Peršića, potom ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš, na balu su bili uz zamjenicu gradonačelnika Beča Renate Brauner i predstojnik Ureda saveznog kancelara Republike Austrije i počasni građanin Grada Opatije dr. Manfred Matzka, Anica Matzka Dojder, zastupnica u Pokrajinskoj i bečkoj Gradskoj skupštini, veleposlanica Republike Austrije u Hrvatskoj Nj.E. Andrea Ikić-Böhm, i drugi.

Bečki bal inače se održava u višemilijunskim gradovima poput Tokija, New Yorka, Moskve…No, bečki gosti koji su sinoć bili na opatijskom balu, prenijeli su svoje dojmove navevši kako je opatijski Bečki bal jedan od najljepših i najboljih, što zbog prijateljske i iskrene atmosfere koja na ovom balu dominira, što zbog prekrasnog ambijenta Kristalne dvorane.

Spomenimo i to kako Bečki tjedan završava danas, dolaskom Carskog vlaka u na matuljski štacion s gostima iz Austrije.

[nggallery id=1083]

I. Mellor / PodUČkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!