FOTO U Opatiji i Matuljima prigodnim darivanjem obilježen Dan žena

Sugrađanke su darivali i predstavnici matuljskog SDP-a koji su osim maćuhica sugrađankama poklonili i ulaznice za koncert Saše Lozara koji će se u organizaciji SDP-a grada Rijeke održati večeras u 20 sati u centru Zamet.

Vedran Kinkela, Edi Baćić, Radoslav Medica, Aldo Barbić i Josip Rudić – odnosno matuljski SDP u akciji

Opatija, Matulji – Povodom obilježavanja međunarodnog Dana Žena brojne političke stranke tradicionalno su darivale svoje sugrađanke. U Opatiji darivanje je održano na Mrkatu, a uz predstavnike grada Opatije, rožice i čestitke sugrađankama uputili su predstavnici IDS-a, SDP-a i NL Ive Dujmića.

Uz prigodno cvijeće, opatijski SDP-ovci dijelili su i karte za koncert Saše Lozara. Također, sugrađanke su darivali i predstavnici matuljskog SDP-a koji su osim maćuhica sugrađankama poklonili i ulaznice za koncert Saše Lozara koji će se u organizaciji SDP-a grada Rijeke održati večeras u 20 sati u centru Zamet.

Međunarodni dan žena, podsjetimo, obilježava se 8. ožujka kao podsjetnik na tekstilne radnice u New Yorku koje su, još krajem 19. stoljeća, u doba ubrzane industrijalizacije, radile u nehumanim uvjetima. Američke radnice prvi su puta javno demonstrirale 8.ožujka 1857. zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Prosvjed je prekinut uz uporabu sile, ali te su iste radnice nešto kasnije osnovale sindikat i tako je započela borba za ženska prava, koja traje i danas.

U Opatiji I Matuljima Prigodnim Darivanjem Obilježen Dan žena

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!