FOTO: U organizaciji ŠRK Jadran održana druga po redu ‘Pušćada’

puscada_2014_pobjednici

Najmlađa učesnica natjecanja bila je Lea Lunaček, a najstariji Vlado Alilović. Najteža ulovljena lignja imala je 207 grama, a ulovio ju je Dragan Radman, dok je najveći broj liganja, ukupno 8 komada, ulovio Andrej Simčić. Nekoliko fotografija koje su snimili sami natjecatelji po završetku takmičenja pogledajte na ovom linku

Opatija – U organizaciji ŠRK Jadran, prošle subote, održana je druga po redu ‘Pušćada 2014.’ natjecanje u lovu na lignje. 33 učesnika u četiri dobne skupine lovilo je od 14 do 19 sati, duž Kvarnera i na opatijskom mulu. Lovilo se pušćom, a glavni ulov je bila lignja koja je bodovala s dodatnih 500 bodova po ulovljenom primjerku. Lovio se još totanj, sipa i hobotnica, a ukupno je ulovljeno 27 lignji ukupne težine 2923 grama.

puscada_2014_srk_jadran

U kategoriji djeca do 16 godina i u kategoriji seniorki, nije bilo ulova, pa je njihov poredak odredio ždrijeb. Prvo mjesto u kategoriji do 16 godina pripalo je Lei Lunaček, drugo Sari Priskić, a treće Filipu Lunačeku. U kategoriji seniorki prvo mjesto osvojila je Borna Lunaček, Jasmina Čubranić osvojila je drugo, a Donatela Carretta treće.

Najbrojnija je bila kategorija seniora, gdje je nastupilo 19 natjecatelja koji su ulovili 26 lignji, ukupne tećine 2828 grama. Prvo mjesto i prijelazni pehar osvojio je Andrej Simčić, Josip Peček osvojio je drugo mjesto, a Bojan Vidmar treće. U kategoriji 60+ natjecalo se sedam natjecatelja, ali je samo jedan imao ulov pa je njihov poredak također odredio ždrijeb. Mario Adamo osvojio je prvo, Ivo Tancabel drugo, a Vlado Alilović treće. Najmlađa učesnica natjecanja bila je Lea Lunaček, a najstariji Vlado Alilović. Najteža ulovljena lignja imala je 207 grama, a ulovio ju je Dragan Radman, dok je najveći broj liganja, ukupno 8 komada, ulovio Andrej Simčić. Cijelu organizaciju popratili su sponzori Robi Lunaček i Veljko Csizmadia. Prva tri mjesta u konkurencijama nagrađena su medaljama, dok su ostale nagrade bili pehari, a svaki sudionik za uspomenu dobio je priznanje.

Nekoliko fotografija koje su snimili sami natjecatelji po završetku takmičenja pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Robi Lunaček

error: Content is protected !!