FOTO Učenici osnovne škole Drage Gervaisa priredili tradicionalni Concertino za kraj školske godine @ Brešca

Priznanje škole „Gervaisova zvijezda“ uručena je Ivi Čelam, Hanni Kircher, Lani Sanković i Dominiki Šporčić. Učenicima koje su izradile kreativan video putem kojeg su predstavile projekt škole Pričoljupci, i na državnom natječaju Stvarajmo eKreativno osvojile prvu nagradu.

Brešca – Učenici i profesori OŠ Drage Gervaisa tradicionalno školsku godinu ispraćaju prigodnim koncertom – Concertinom – na kojem se već petu godinu predstavljaju svirači, plesači i pjevači škole.

– Velika skupina Mažoretkinja Brešca predstavila nam je nagrađenu koreografiju s turnira mažoretkinja Labin open. S ovom koreografijom osvojile su prvo mjesto u kategoriji Velika formacija štap, juniori. Pozdravili smo Martu Ružić, Anne Marie Luksetić, Anu Načinović, Enu Ojurović, Nikolinu Brubnjak, Emu Kanić, Saru Načinović, Mirnu Tomić, Hanu Simčić, Ivanu Kućel, Martu Nedić i Leilani Hrunčev Jovičić te njihovu trenericu Kristinu Hader. Cijele su školske godine marljivo vježbale i polaznice sintisajzera, pod vodstvom Tatjane Laganis, profesorice glazbene kulture. Leonarda Pilčić odsvirala je skladbu Turkey in the Straw, Ema Kanić The Ballet Dancer, a Hana Simčić i Lucia Gregorović su pripremile Little Green Pond. Hana i Ema u duetu su odsvirale Indian Tom-Toms. Glazba je osjećaj, glazba je snaga, glazba je ljubav… Mirna Tomić raznježila nas je pjesmom John Legend; All of me. Sara Barak, učenica 8.r zablistala je pjesmom A Million Dreams iz poznatog filma The Greatest Showman. Morena Rakoš učenica 5.r . oduševila je pjevajući Lady Gagu – Shalow. Zatvorimo oči i zavirimo u srce… tamo se nalazi glazba poručila je Karla Stanić, polaznica 5. razreda Glazbenog odjela pri OŠ Milan Brozović u Kastvu i odsvirala nam skladbu Valcer u a molu, F. Chopina. Natali Ružić polaznica je 6. razreda Glazbene škole „Ivana Matetića Ronjgova“ u Rijeci. Kako njezin razred sve voli raditi zajedno, tako su nas i ove godine odlučili zabaviti, uz klavirsku pratnju, pjesmom „Money, money“. Naša škola voli glazbu, glazba je njezina duša, svi smo zajedno sa zborom pjevali Petra Grašu i – Ako te pitaju… a nešto kasnije i …. Blago onom tko te ima. Među najmlađima koji sviraju harmoniku u našoj školi su Luka Kršul i Ricardo Juretić iz 3.r. Obojica sviraju u školi harmonike Nike Polesa. Predstavili su se veselim mixom, a na bubnjevima ih je pratio Tino Kućel, također učenik 3.r. Harmonika je omiljeni instrument u našoj školi! Matej Brubnjak je uspješno završio 3. razred Glazbene škole „Ivana Matetića Ronjgova“ u Rijeci. Bio je na državnom natjecanju harmonika u A kategoriji u Daruvaru te osvojio prvu nagradu. Odsvirao je dvije skladbe s kojima je osvojio nagradu: Napuljska pjesma i Ki su dečki. Predstavili su se Luka Šustar i Karin Juričić. Pohađaju Glazbenu školu harmonike Ilirska Bistrica, kazala nam je Dijana Valentin, ravnateljica škole.

Ples je glazba u pokretu pa od ove školske godine djeluje i mala skupina mažoretkinja. Ivona Žbogar, Petra Slavić, Christi Juretić, Petra Spajić, Lana Marini, Dita Brajković, Ema Perčić, Mia Odorčić, Chiara Šušnjar i Borjan Tomić koji su s trenericom Kristinom Vlastelin uvježbali svoju prvu koreografiju…

Dok su neki cijele godine marljivo vježbali i svirali, drugi su marljivo čitali. Knjižničarka Mirela Tuhtan proglasila je najčitače i uručila im nagrade. Naša uspješna harmonikašica je Ema Sušanj, koja već 5 godina uči svirati harmoniku u Glazbenoj školi Nike Polesa. Ove je godine na 13. međunarodnom natjecanju u harmonici za nagradu Avsenik osvojila zlatnu medalju. Pridružio joj se talent u usponu, učenika 5.r Kristian Apro koji također svira u Glazbenoj školi Nike Polesa. Za kraj smo nagradili učenice koje su posebno zasjale ove školske godine. Priznanje škole „Gervaisova zvijezda“ uručena je Ivi Čelam, Hanni Kircher, Lani Sanković i Dominiki Šporčić. Učenicima koje su izradile kreativan video putem kojeg su predstavile projekt škole Pričoljupci, i na državnom natječaju Stvarajmo eKreativno osvojile prvu nagradu. Na ovogodišnji Concertino pozvali smo sve naše sponzore koji su nam pomogli u opremanju škole Interaktivnim flat panelima. Učenici su zajedno s učiteljima na prezentirali kako već, suvereno vladaju djelićem mogućnosti nove tehnologije u našoj školi. Na dar smo primili SMART Kapp ploču „Piši-briši“ s kojom također svašta možemo raditi, ali najbolje da dođete u našu školu – pokazat ćemo vam, dodala je Dijana Valentin.

Učenici Osnovne škole Drage Gervaisa Priredili Tradicionalni Concertino Za Kraj školske Godine @ Brešca

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!