FOTO: Udruga Agro Opatija organizirala pokaznu rezidbu maslina @ Medveja

Pokazna rezidba @ Medveja

Pokazna rezidba @ Medveja

Željko Prgomet prezentirao je načine rezidbe maslina, a ova pokazna vježba vrlo je dobro primljena među članovima udruge, koji su je ocijenili iznimno poučnom.

Medveja – Četrdesetak zainteresiranih maslinara okupilo se jučer, u masliniku obitelji Franković u Medveji, na edukativnoj akciji koju je organizirala Udruga Agro Opatija.

– Dr. Željko Prgomet prezentirao je načine rezidbe maslina, a ova pokazna vježba vrlo je dobro primljena među članovima udruge koji su je ocijenili iznimno poučnom i korisnom. Velika je razlika kada se određena radnja pokaže uživo u odnosu na razna predavanja koja se temelje na fotografijama. Ovim putem se zahvaljujmo i domaćinima koji su nas ugostili na svom imanju i počastili s vinom iz njihovog podruma, poručili su iz Udruge.

Također, savjetodavna služba u suradnji i udrugom Agro Opatija organizira predavanje za poljoprivrednike. Predavanje će se održati u ponedjeljak 24. ožujka, s početkom u 18 sati u Villi Antonio. Izobrazba profesionalnih korisnika SZB, bolesti i štetnici masline te aktualnosti u poljoprivredi najavljene su teme, a poljoprivrednici se mole da donesu MIBIG.

[nggallery id=1198]

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!