FOTO: Ugledni gosti na Danima otvorenih vrata Ugostiteljske škole @ Opatija

Stjepan Mesić, Vidoje Vujić i Damjan Miletić @ Opatija

Stjepan Mesić, Vidoje Vujić i Damjan Miletić @ Opatija

Ugostiteljska škola Opatija manifestacijom ”S poznatima na kavu” otvorila je svoje dane, a tijekom naredna dva dana građani će moći posjetiti školu, razgledati prigodnu izložbu posvećenu kavi, te popiti besplatnu kavu u vremenu od 13 do 17 sati.

Opatija – Brojna poznata lica pošla su ”Putevima kave” na Danima otvorenih vrata Ugostiteljske škole, jer kavu su u društvu ravnatelja Damjana Miletića popili Stjepan Mesić, Dario Šimić, Mario Šimunović, Danijel Liber, Alvaro Načinović, Drago Žiljak, Milan Radović, Jelena Kovačević, Zoran Ban, Franjo Butorac, Voljen Grbac te niz drugih aktera političkog, sportskog i društvenog života.

dani_kave_ugostiteljska_skola_opatija_2013_1

Nakon razgledavanja postavom izlagača – proizvođača i distributera kave u školskoj dvorani, na čijim se izložbenim stolovima doista mogla upoznati široka paleta proizvoda vezanih za ovaj omiljeni napitak – Stipe Mesić službeno je otvorio manifestaciju podsjetivši da je i njegova karijera označena ovim vrućim napitkom, zahvaljujući poruci i programu ”S predsjednikom na kavu” koju je uveo. Jedna od najvećih atrakcija na izložbi zasigurno je i najveća džezva na svijetu, koju su predstavili gosti iz BiH, a svi uzvanici su mogli uživati u okusima vrhunske kave. Otvaranje su svojom nazočnošću uveličale Opatijske mažoretkinje, kao i učenici Glazbene škole Tarla koji su izveli prigodan glazbeni program.

– Mnogi se slažu da je kava čaroban napitak i prva im je jutatnja misao upravo kava koja im daje snage da odrade sve dnevne obaveze. Jedna ili dvije šalice dnevno nikome ne škode, ali ne valja pretjerivati, kazao je ravnatelj škole Damjan Miletić, objasnivši kako je jedan od razloga organizacije ove manifestacije i želja da se Dani kave nastave nakon što su od njih odustali Grad i Turistička zajednica.

Dani otvorenih vrata Ugostiteljske škole nastavljaju se danas i sutra, a uz besplatnu kavu, građani mogu proširiti i svoje kulinarsko znanje na praktičnim radionicama koje će voditi vrhunski gastronomski znalci.

Dani kave
[nggallery id=731]

Radionice za građanstvo
[nggallery id=733]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net