FOTO: Ugostiteljska škola gastro partner MIK-a


Raspjevana mikovska karavana dobila je svog ‘službenog’ gastronomskog partnera – Ugostiteljsku školu iz Opatije. Kako je proteklo snimanje prve MIK-ovske kartuline provjerite u našoj fotogaleriji.
Opatija, Permani – Raspjevana mikovska karavana dobila je svog ‘službenog’ gastronomskog partnera. Naime, već duži niz godina, kao uvod u Festival Melodije Istre i Kvarnera, snimaju se televizijske emisije ‘Kartuline s MIK-a’, koje se emitiraju na lokalnim televizijama. U emisijama se predstavljaju općine i gradovi domaćini, te zanimljivosti, vezane uz mjesta koje raspjevana karavana obiđe. Od ove godine, novitet u kartulinama, je sudjelovanje Ugostiteljske škole kao službenog gastro partnera.
– Za nas kao profesionalce, ovo je izuzetno interesantno područje, koje do sada nije bilo pokriveno. Na poziv gospodina Andreja Baše, direktora MIK-a, te u suradnji s Milošem Deklovom iz oštarije Stara pošta, odlučili smo predstaviti sve gastro specifičnosti našeg kraja. Naime, od ponedjeljka 06. veljače, učenici naše škole pod vodstvom Nikoline Marčelja počeli su snimanje osam polusatnih emisija o gradovima domaćinima festivala Melodije Istre i Kvarnera. U emisijama ćemo prikazati gastronomsku baštinu našeg kraja čime ćemo promovirati projekt ‘Iz padela naših nona’, ali i našu školu te ugostiteljsko turistička zanimanja u cjelini, kazao nam je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.

Andrej Baša i Damjan Miletić


Snimanja se održavaju u restoranu Stara pošta, najstarijoj oštariji u našem kraju, kod vrijednog i dragog suradnika naše škole gospodina Miloša Dekleve. Dodajmo, da smo u prvoj emisiji pripremili pofrigan pršut s jajima, brgujski kapuz s veprom, palentu i supice. A kako će izgledati emisije? To neka bude iznenađenje, dodao je Miletić.
Također, u Ugostiteljskoj školi, održat će se prva u nizu bonton radionica namijenjena svim zainteresiranim građanima našega grada i šire.
– Osnovni ciljevi radionica su naučiti zainteresirane s osnovama postavljanja stola i njihovog dekoriranja obzirom na prigodu, upoznati javnost s pravilima lijepog ophođenja te ponašanja za stolom, podizanje kvalitete ugostiteljsko-turističke ponude kod npr. naših privatnih iznajmljivača, upoznavanje polaznika s temeljnim pravilima ugostiteljstva, pravilima posluživanja jela, pića i napitaka, približavanje gastronomije i običaja drugih naroda našem podneblju, a sve sa željom podizanja kulture stola na još višu razinu, kazao nam je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.
Navedena radionica mogla bi riješiti mnoge probleme te usput ušparati koju teško zarađenu kunu.
U vremenima teže gospodarske situacije poneko obiteljsko druženje (rođendan, vjenčanje, krštenje, krizma) moglo bi se organizirati i kod kuće, ali ne znate kako složiti, postaviti ili ukrasiti stol, koje čaše koristiti za bijelo ili crveno vino, kako konzumirati šparoge, janjetinu ili kukuruz? Želite naučiti i saznati još mnogo toga? Pridružite nam se u petak 10. veljače 2012. godine u kabinetu posluživanja Ugostiteljske škole na adresi Kumičićeva 14, od 18,00 do 19,30 sati, radionice će voditi naši istaknuti stručnjaci Krešimir Brnin, Nikolina Marčelja i brojni drugi eminentni stručni nastavnici, dodao je Miletić.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na telefon 099 805 85 95 (Nikolina Marčelja), no zbog velikog interesa javnosti budite brzi jer je broj mjesta ograničen.
[nggallery id=31]
Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!