FOTO: Upoznaj domovinu i susjede – Članovi PD Lisina održali rekreativni izlet na Orjak

U nastavku teksta pročitajte izvještaj Roberta Koprivnjaka s jučerašnjeg pohoda na Orjak, a nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku…

Matulji – Ove nedjelje je na programu bio još jedan izlet programa ”Upoznaj domovinu i susjede“ koji po jubilarni 23. put provodi PD „Lisina“ Matulji pod pokroviteljstvom Općine Matulji.

Suncem okupano jutro privuklo je 36 što bivših, što sadašnjih učenika (i profesora) osnovne škole Matulji, raspona od 7 do 64 i pol godina. I jednog psa. Okupili smo se ispred u centru Matulja, a cilj nam je bio Orjak , brdašce ponad Rukavca.

Temperatura je bila prava ljetna, skoro 30°C. Nama mladima to baš nije smetalo. Iz centra smo se uspeli na željezničku stanicu, pa preko Trtni i Osojnaki stigli u Rukavac. Tamo nas je čekalo pojačanje. Zamakli smo su u šumu i započeo je uspon. Počelo je i tradicionalno planinarsko kukanje i naricanje : „joj ako sad ne stanemo ja ću umrijet“, „ovo je baš velika uzbrdica“, „kad ćemo doć na vrh“, „jel na vrhu ima dobar pogled“ . No vođa puta je bio nemilosrdan kao Chuck Norris. Uz pomoć nekoliko sendviča i obilnih količina vode i različitih obojanih tekućina , došli smo do Orjaka. Tamo smo meditirali oko pola sata, poslikali se i pomalo nazad strmim putem krenuli ka Rukavcu.

U Rukavcu nas je dočekala bogata okrjepa u vidu soka od bazge i napolitanki (hvala mama i tata Sušanj). Tu smo izgubili dio Rukavčana, a ista se situacija ponovila u Luskinom i Mihotićima.

Umorni, rumeni, znojni, desetkovani, ali zadovoljni vratili smo se u naše drage Matulje oko 14 sati.

Sen je bilo lepo i si su jako zadovojni.

Ako bude sreće i lijepog vremena, slijedeći izlet školske transverzale najavljujemo za 3 tjedna.

Robert Koprivnjak / PodUčkun.net

error: Content is protected !!