FOTO: Uručena priznanja najuspješnijim sportašima u 2014. godini @ Opatija

dodjela_priznanja-najuspjesnijim_sportasima_opatija_2014

Na ovom je druženju Dujmić najavio i jednu novu, atraktivnu investiciju u sport – rekonstrukciju nogometnog stadiona koji bi trebao udovoljavati standardima natjecanja u drugoj nogometnoj ligi. Gradonačelnik je istaknuo da se radi idejni projekt, nakon čega će se krenuti i u zatvaranje financijske konstrukcije. Fotogaleriju s dodjele priznanja pogledajte na ovom linku, a popis nagrađenih sportaša provjerite u nastavku…

dodjela_priznanja-najuspjesnijim_sportasima_opatija_2014_2

Opatija – Najsupješnijim opatijskim sportašima u ovoj godini prigodna su priznanja i nagrade na jučerašnjem primanju u sportskoj dvorani Marino Cvetković uručili predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin i gradonačelnik Ivo Dujmić.

Na ovom je druženju Dujmić najavio i jednu novu, atraktivnu investiciju u sport – rekonstrukciju nogometnog stadiona koji bi trebao udovoljavati standardima natjecanja u drugoj nogometnoj ligi. Gradonačelnik je istaknuo da se radi idejni projekt, nakon čega će se krenuti i u zatvaranje financijske konstrukcije.

dodjela_priznanja-najuspjesnijim_sportasima_opatija_2014_1

Među nagrađenim sportašima bili su predstavnici Tenis kluba Opatija, SBK Pešekani, AK Opatija motorsport, Streljačkog kluba DVD Opatija, DSNM Volosko – sekcija jedrenja na dasci, Karate kluba Opatija i drugih klubova, a za sve njih predsjednik SSGO Fernando Kirigin kazao je da su najbolji promotori Opatije, te da im se treba zahvaliti na ostvarenim rezultatima. Naglasio je kako je 2014. godina rezultatski bila jako dobra, te kako bi bilo odlično da
i 2015. godina ostane na istoj razini.

Fotogaleriju s dodjele priznanja pogledajte na ovom linku

Nagrađeni sportaši:

Marija Kusanović (Tenis klub Opatija)
Na 50. izdanju ITF međunarodnog veteranskog prvenstva u tenisu, koje se od 25. do 31. kolovoza održalo u Opatiji, Marija je osvojila 1. mjesto u kategoriji žene pojedinačno +60.

Igor Flego (Tenis klub Opatija)
Na 50. izdanju ITF međunarodnog veteranskog prvenstva u tenisu, koje se od 25. do 31. kolovoza održalo u Opatiji, Igor je osvojio 1. mjesto u kategoriji muškarci pojedinačno +50.

Gala Zukić (Speed badminton klub Pešekani)
Na 1. otvorenom prvenstvu Hrvatske u speed badmintonu koje se 20. prosinca održalo u Zagrebu, Gala je osvojila 1. mjesto u kategoriji djevojčica do 12 godina. Tim rezultatom zaokružila je sjajnu debitantsku natjecateljsku godinu u kojoj je osvojila medalju na svim službenim turnirima na kojima je nastupila.

marin_ruzic_priznanje_2014

Anton Baždarić (Karate klub Opatija)
Anton je na jakom međunarodnom turniru Lignano open 2014 osvojio 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta do 55 kg. Ovaj uspjeh je tim veći što se Anton još uvijek natječe i u kategoriji učenika. Iza Antona je vrlo uspješna godina u kojoj je osvojio preko 35 medalja na raznim domaćim i međunarodnim turnirima.

Petra Peruško (Karate klub Opatija)
Na Prvenstvu Hrvatske koje se 21. prosinca održalo u Rijeci, Petra je bila dio juniorske ekipe Karate kluba Opatija koja je osvojila zlatnu medalju.

Mateo Šepić (Speed badminton klub Pešekani)
Mateo je na Prvenstvu Hrvatske koje se 20. prosinca održalo u Zagrebu postao prvi prvak Hrvatske u speed badmintonu u kategoriji dječaka do 14 godina.

Leon Tuna (Karate klub Opatija)
Leon je na međunarodnom turniru Lignano open 2014 osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta iznad 70 kg.

Lucija Peruško (Karate klub Opatija)
Na jakom turniru Austrian Junior Open, koji je u rangu Svjetskog kupa te se boduje za Svjetsku rang listu, Lucija je osvojila odlično 3. mjesto u kategoriji juniorki do 59 kg. Kao i njena sestra Petra, bila je dio juniorske ekipe Karate kluba Opatija koja je postala prvak Hrvatske u ekipnoj konkurenciji.

Zlatka Hlebec (Streljački klub DVD Opatija)
Zlatka je na jakom međunarodnom Grand Prixu u Novom Sadu u kategoriji seniorke zračni pištolj osvojila 3. mjesto s 377 pogođenih krugova. Ove je godine nastupila i na Europskom prvenstvu u Moskvi u konkurenciji seniorke zračni pištolj, gdje je zauzela 33. mjesto pojedinačno, a bila je i članica hrvatske reprezentacije koje ja u ekipnom poretku osvojila 5. mjesto.

Azra Saleš (Karate klub Opatija)
Na Balkanskom prvenstvu u karateu za seniorke, koje se održalo 18. i 19. listopada u Ohridu, Azra je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 68 kg. Time je zaokružila sjajnu godinu u kojoj je osvojila odličja na državnom, balkanskom i europskom prvenstvu!

Sandi Andrejević (Auto klub Opatija)
Na Prvenstvu Hrvatske u autoslalomu Sandi je osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku juniora. Ovim rezultatom Auto klub Opatija je potvrdio dominaciju u Prvenstvu Hrvatske u autoslalomu, budući da je prošle godine titulu najboljeg juniora osvojio Sandijev klupski kolega Nino!

Danka Zorić (Karate klub Opatija)
Na Prvenstvu Hrvatske održanom 20. prosinca u Rijeci Danka je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniorki do 68 kg. Tim rezultatom izborila je nastup na Europskom prvenstvu u Zurichu.

Maja Zorić (Karate klub Opatija)
Na Prvenstvu Balkana koje se 13. i 14. prosinca održalo u bugarskoj Sofiji, Maja je u konkurenciji 25 natjecateljica pobijedila u 5 mečeva te tako osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki iznad 59 kg. Samo tjedan dana ranije je na Prvenstvu Hrvatske u istoj kategoriji osvojila brončano odličje, a 21. prosinca postala je i ekipna juniorska prvakinja Hrvatske! Odličan prosinac je dobra najava uoči Europskog prvenstva u Zurichu na kojem će Maja nastupiti u veljači sljedeće godine.

Marin Ružić (Speed badminton klub Pešekani)
Na 1. otvorenom prvenstvu Hrvatske u speed badmintonu, Marin je slavio u najprestižnijoj, open kategoriji.

Ivona Tubić (Karate klub Opatija)
Nakon izuzetno uspješne prve polovice 2014. godine, u kojoj je osvojila dvije europske bronce i titulu najbolje u Hrvatskoj, Ivona je nastavila u istom ritmu te je na međunarodnom turniru Lignano open 2014 osvojila 1. mjesto u kategoriji seniorki do 68 kg.

Vedrana Brnčić (Društvo sportova na moru Volosko)
Na Prvenstvu Hrvatske u jedrenju na dasci koje se u srpnju održalo u Neretvanskom kanalu, Vedrana je postala seniorska državna prvakinja u disciplini slalom! Da je u odličnoj formi potvrdila je mjesec dana kasnije, kada je na Europskom prvenstvu u jedrenju na dasci, održanom u Bolu na Braču, osvojila srebrnu medalju u klasi Funboard disciplina slalom.

Enrico Marotti (Društvo sportova na moru Volosko)
Enrico je u srpnju postao seniorski prvak Hrvatske u jedrenju na dasci disciplina slalom, a zatim se u kolovozu okitio titulom najboljeg seniora Europe, kada je na Europskom prvenstvu u jedrenju na dasci klasa Funboard disciplina slalom osvojio zlato u konkurenciji 59 natjecatelja. Koliko su uspjesi Enrica i Vedrane značajni govori podatak da su to prve seniorske medalje s velikih natjecanja u povijesti hrvatskog jedrenja na dasci.

Nino Andrejević (Auto klub Opatija)
Nakon što je prošle godine poharao konkurenciju u Prvenstvu Hrvatske u autoslalomu, Nino je isto ponovio i ove godine, osvojivši prvo mjesto u ukupnom plasmanu seniora.

Marsel Katić i Denis Rubinić (Automobilistički klub Opatija Motorsport)
Marsel i Denis su osvojili 1. mjesto u klasi 4 za Prvenstvo Hrvatske u rallyju. Osim toga, Denis je osvojio i Zlatnu kacigu, posebnu nagradu koju HAKS dodjeljuje za tri uzastopna osvajanja prvenstva Hrvatske. Ovaj uspjeh možda ne bi bio moguć bez njihovog klupskog kolege Paula Petretića. Naime, Katić i Rubinić su oštetili svoj auto na opatijskom rallyju dva tjedna prije zadnje utrke sezone, a Paulo im je ustupio svoj auto s kojim su ostvarili pobjedu koja im je donijela naslov!

Viliam Prodan i Zdravko Draženović (Automobilistički klub Opatija Motorsport)
Viliam i Zdravko osvojili su 1. mjesto u klasi 3 te 3. mjesto u generalnom poretku za Prvenstvo Hrvatske u rallyju.

Tomas Hrvatin i Petra Perčić Hrvatin (Automobilistički klub Opatija Motorsport)
Tomas i Petra su nastupili na jubilarnom 50. Mitropa rally kupu. U svom Renault Cliu RS briljirali su tijekom cijele sezone te zasluženo osvojili 2. mjesto Mitropa Rally Challenge kupa i 6. mjesto ukupnog poretka.

Sava Dešković (Športsko-ribolovni klub Ičići)
Na Svjetskom prvenstvu za seniorke u lovu štapom s obale koje se od 22. do 27. rujna održalo u Francuskoj, Sava Dešković je kao članica hrvatske reprezentaciju osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji Sava je zauzela 21. mjesto.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net