FOTO: Uspješan start Marunade @ Dobreć

U drugi dan dobrećanske Marunde u 12:30 sati uvodi nastup Mićih čakavaca, nakon kojeg će se u 13:30 sati održati predstava ”Si sučede’ domaća hit-komedija u izvedbi Valerija Benčića i Denisa Maslića. Nekoliko fotografija koje smo snimili na Dobreću pogledajte u nastavku teksta.

Dobreć – Jedina fešta od maruna koja se održava na teritoriju Grada Opatije, startala je jučer u centru mjesta. Krasan dan, praćen lijepim vremenom i ugodnim temperaturama, privukao je veliki broj posjetitelja koji su u poslijepodnevnim satima došli uživati u delicijama od maruna.

– Poslijepodnevne sate obilježio je turnir u pikadu, natjecanje u potezanju konopa te nastup Puhačkog orkestra Lovran, dok se večeras družimo uz grupu Kolaž i medicu. Također, stiglo nam je čak šest autobusa gostiju koji organizirano dolaze na ovu gastro manifestaciju, kazao je Mario Jakotić iz Udruge mladih mještana Dobreća, te napomenuo da su najbolji konopaši bili Rukavački zvončari, dok su Vojko i Edvin pobijedili u pikado turniru.

U drugi dan dobrećanske Marunde u 12:30 sati uvodi nastup Mićih čakavaca, nakon kojeg će se u 13:30 sati održati predstava ”Si sučede”, domaća hit-komedija Denisa Brižića u izvedbi Valerija Benčića i Denisa Maslića. U 14:30 počinje polusatni nastup Kraške harmonike Sežana, dok od 15 sati pa do kasno u noć svira grupa Point.

Također, točno u 11 sati iz centra Lovrana krenuti će jubilarna biciklistička utrka – 10. Giro di marunada – s ciljem u Dobreću. Start trke zakazan je na lovranskom mulu nakon čega se biciklistička karavana uspinje preko Lignja, gdje je pripremljena prva okrjepa, do Lovranske Drage gdje sve sudionike očekuje degustacija vina i okrjepa u stoljetnoj konobi. Nakon Lovranske Drage možete odlučiti hoćete li voziti kraću turu do Dobreća (ukupno 14 km) ili po obroncima Učke i završiti također u Dobreću (ukupno 35 km).

[nggallery id=450]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!