FOTO: Uspješni karatistički turnir Opatija kup privukao više od 360 natjecatelja iz regije

Foto Luigi Opatija, Karate turnir 2016, Grad Opatija

Najbolji klubovi – redom KK Delta iz Rijeke, KK Stijena iz Zagreba te KK Finida iz Poreča – nagrađeni su velikim peharima, a iako je Karate klub Opatija kao domaćin natjecanja bio izvan konkurencije, po rezultatima svojih natjecatelja i ostvarenom broju bodova zauzeo bi drugo mjesto. Veliku fotogaleriju s turnira pogledajte na ovom linku

Opatija – Ukupno 363 natjecatelja, članovi čak 43 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske sudjelovali su na velikom natjecanju, 17. međunarodnom karate turniru Opatija kup 2016. koji se održao ovog vikenda u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Foto Luigi Opatija, Karate turnir 2016, Grad Opatija

Uz zamjenika gradonačelnika Fernanda Kirigina, koji je službeno otvorio turnir, na otvorenju je sudjelovao i tajnik SSG Opatija Branko Močibob, a uveličale su ga i članice Hrvatske ženske seniorske reprezentacije u borbama koja je na nedavno održanom Europskom prvenstvu osvojila srebrno odličje, a lani se okitila zlatom.

– Ova ekipa ima kontinuitet osvajanja odličja već 7 godina i ovo im je bila sedma ekipna medalja. U sastavu te ekipe nastupaju Ana-Marija Bujas-Čelan (kapetanica ekipe) iz KK Student Zagreb, Ana Lenard iz KK Samobor i dvije članice KK Opatija – Azra Saleš i Ivona Tubić, kazao je predsjednik opatijskog kluba Dragutin Galina, ujedno i izbornik reprezentacije, koji je ekipi uime kluba uručio prigodne poklone. Čestitke im je prenio i Kirigin, zaželjevši još mnogo uspjeha u budućnosti, a isto su – gromoglasnim aplauzom – poželjeli i ostali sudionici turnira i gledatelji na tribinama.

Brojni sportaši natjecali su se u gotovo svim uzrasnim kategorijama – u pojedinačnim borbama bili su podijeljeni od mlađih učenika do juniora, a u izvođenju kata u kategorijama od cicibana do kadeta.

Najprestižnije kategorije bile su one juniorske, a prvak u ”open” skupini u toj je kategoriji postao Luka Raičević iz KK TAD iz Rijeke, a najbolja juniorka u ”open” skupini bila je Sadea Bećirović iz zagrebačkog KK Susedgrad. Njih dvoje nagrađeni su poklon bonovima u vrijednosti od 500 kuna koje je osigurao sponzor, tvrtka Karate Shop, specijalizirana za prodaju karate opreme.

Foto Luigi Opatija, Karate turnir 2016, Grad Opatija

Najbolji klubovi – redom KK Delta iz Rijeke, KK Stijena iz Zagreba te KK Finida iz Poreča – nagrađeni su velikim peharima, a iako je Karate klub Opatija kao domaćin natjecanja bio izvan konkurencije, po rezultatima svojih natjecatelja i ostvarenom broju bodova zauzeo bi drugo mjesto.

– Turnir je ove godine bio još masovniji i kvalitetniji nego prošle godine, jer su na istom nastupali i osvajači europskih i državnih medalja. Na turniru su sudili mnogi međunarodni suci, pa je i suđenje bilo veoma kvalitetno, kazao je predsjednik KK Opatija Dragutin Galina, kazavši da su brojni sudionici izrekli pohvale na račun organizacije i najavili svoj dolazak i naredne godine.

Veliku fotogaleriju s turnira pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!