FOTO: Usprkos dosadnoj kiši i lošem vremenu, početak Adventskog programa pronašao svoju publiku @ Opatija

Advent 2016, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Paljenje 1. adven

Glavna lokacija za sva zbivanja jučer je bio Umjetnički paviljon Juraj Šporer koji je pretvoren u Kućicu vilenjaka u kojoj se odvijao različit animacijski program, prikazivao božićni film te održala disco-večer za djecu. Veliku fotogaleriju s paljenja prve adventske svijeće te božićnog sajma ispred Šporera pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, TZ grada Opatije, Po?etak Adv

Opatija – Adventski program započeo je jučer na brojnim lokacijama u Opatiji. Loše vrijeme i konstantna, ”dosadna” kišica donekle je umanjila blagdanski duh i predbožićno raspoloženje, ali usprkos ”poplavi” građani su se ipak odazvali na zanimljiva događanja koja su započela već u jutarnjim satima.

Glavna lokacija za sva zbivanja jučer je bio Umjetnički paviljon Juraj Šporer koji je pretvoren u Kućicu vilenjaka u kojoj se odvijao različit animacijski program, prikazivao božićni film te održala disco-večer za djecu. Otvorenja programa pripalo je članovima zbora MPZ Rijeka-Sempre Allegro koji su jednosatnim koncertom ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer uveli publiku u čarobno Adventsko vrijeme. I danas će na istom mjestu dvoje vilenjaka zabavljati sve zainteresirane mališane. Uz djecu, i odrasli posjetitelji paviljona imali su priliku korisno potrošiti vrijeme, jer u njemu je postavljena Božićna izložba Claudia Franka.

Advent 2016, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Paljenje 1. adven

Zanimljivo je bilo i oko paviljona gdje je postavljen božićni sajam, ali i glazbeni nastupi, pa je tako jučer nastupio Dominik Heštera, a u parku Sv. Jakova prikazane su zanimljive hologramske 3D projekcije.

Kraj fontane na Slatini jučer je zapaljena i prva adventska svijeća, a u programu koji je vodio Ivan Dorian Molnar nastupio je Pjevački zbor mladih ”Josip Kaplan” Rijeka i Trio Candella.

I tijekom današnjeg dana odvijat će se božićni programi na lokacijama Ville Angioline, parka sv. Jakova te Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, a u 15 sati održat će se projekcija filma ”Božić u zemlji čudesa”. Ulicama grada na potezu od tržnice do parka Sv. Jakov od 14 do 18 sati svirat će Trio asi, a u 16 sati u parku će nastupiti Vedran Ružić Quartet.

Veliku fotogaleriju s paljenja prve adventske svijeće te božićnog sajma ispred Šporera pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, TZ grada Opatije, Po?etak Adv

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!