FOTO: Utrkom ‘539 skok’ započeo ovogodišnji ‘Homo si teć’ @ Rijeka

utrka_539_skok_rijeka

Cilj sudionika utrke bio je istrčati 539 stepenica koje vode do Trsata. Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

utrka_539_skok_rijeka_1

Rijeka – Festival sporta i rekreacije ”Homo si teć 2015“ službeno je započeo utrkom ‘539 skok’, koja se jučer održala na jednoj od najpoznatijih riječkih lokacija – Trsatskim stubama. Unatoč lošem vremenu na utrku su se prijavila 62 trkača. U kategoriji dama nauspješnija je bila Andreja Juričić (TK Rival) s vremenom 00:05:05, dok je u muškoj kategoriji slavio Carlo Paris (VK Jadran) s impresivnim rezultatom 00:03:17.

Unatoč laganoj kiši koja je padala od ranog jutra te tijekom cijele utrke, oni istinski zaljubljeni u trčanje još su jednom pokazali da ih ništa ne može spriječiti kada su sport i rekreacija u pitanju. Cilj sudionika utrke bio je istrčati 539 stepenica koje vode do Trsata.

Najuspješnija u ženskoj kategoriji bila je Andreja Juričić (TK Rival) s ostvarenim rezultatom 00:05:05, dok je u muškoj kategoriji najuspješniji bio Carlo Paris, član Veslačkog kluba ”Jadran“ koji je 539 stepenica pretrčao za 00:03:17. Carlo je inače zajedno sa svojim klupskim kolegama veslačima prošlogodišnji pobjednik u utrci štafete koja se održava zadnjeg dana manifestacije.

Da je Homo si teć manifestacija koju vole svi građani grada Rijeke bez obzira na godine dokazao je sedamdesetogodišnji Maks Kosjek, koji je na ovoj utrci službeno bio najstariji trkač. Maks je utrku istrčao bez ikakvih problema, a po završetku utrke nadodao je da se trebao manje štediti te još brže trčati. Osim Riječana i Riječanki, na utrci su sudjelovali i trkači iz Omiša te susjedne nam Slovenije.

utrka_539_skok_rijeka_2

Najuspješnijim trkačima nagrade je uručio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a osim prigodnih pehara koje su izradili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti, uručeni su im i poklon bonovi sponzora, trgovine sportskom opremom ”Sport vision“. Za dovoljnu dozu slatkog na ovoj utrci pobrinula se Podravka, koja je svim natjecateljima podijelila slatke deserte.

Utrka ‘539 skok’ savršena je uvertira za ostale utrke koje nam slijede. Iduća je na redu ‘Molo longo trk’ koja će se održati u subotu 11. travnja. Ako su stube bile prezahtjevne za Vas – Molo longo je tada savršena trasa za trčanje. Odvažite se i prijavite te trčite s nama i iduće subote u sklopu Festivala sporta i rekreacije ”Homo si teć“.

Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net