FOTO: Uvjerljiva pobjeda klape Tramuntana – 6. Hrvatski festival klapa i mandolina

6_festival_klapa_mandolina_opatija_2015 (3)

Tijekom zbrajanja glasova, publika uživala u revijalnom programu u kojem su nastupile ženske klape Rožice i Hreljin, zapjevala je klapa Proizd, a sve je začinila izvrsnim nastupom posebna gošća večeri Meri Cetinić koja je, uz veliku podršku publike, otpjevala set bezvremenskih hitova. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Opatija – Šesto izdanje Hrvatskog festivala klapa i mandolina još je jednom potvrdilo da je klapska pjesma itekako draga publici na Kvarneru, a oko tisuću zaljubljenika pjesme zapjevalo je s klapama na festivalskoj večeri održanoj u Spotrskoj dvorani “Marino Cvetković”. Festival se vratio natjecateljskom karakteru te je tako osam klapa zapjevalo i pokušalo osvojiti što više simpatija dobro raspoložene publike koja je svojim glasovima i odlučivala o najboljima.

6_festival_klapa_mandolina_opatija_2015 (2)

Voditelj Neno Pavinčić već je od samog početka publiku poveo u raspjevanu večer, a za titulu najbolje natjecale su se klape Opatija , Adriaticum Šibenik, Grobnik Čavle, Proizd Vela Luka, Tramuntana Kraljevica, Žrnovnica, Kamik Kostrena i Kampanel Zagreb. Pjevalo se i pljeskalo tijekom svih izvedbi, no publika je glasačkim listićima odlučivala o nagrađenima te je najviše, čak 350 glasova dodjelila klapi Tramuntana iz Kraljevice koja je time postala i pobednica festivala te za publiku zapjevala nakon proglašenja. Drugo mjesto sa 104 glasa osvojila je klapa Kampanel iz Zagreba dok je treće mjesto sa 79 glasova osvojila klapa Kamik iz Kostrene. Slijede klape Adriaticum, Opatija te ostale klape koje nisu ostvarile visok plasman no ostavile su odličan dojam.

Napomenimo da je, tijekom zbrajanja glasova, publika uživala u revijalnom programu u kojem su nastupile ženske klape Rožice i Hreljin, zapjevala je klapa Proizd, a sve je začinila izvrsnim nastupom posebna gošća večeri Meri Cetinić koja je, uz veliku podršku publike, otpjevala set bezvremenskih hitova.

Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

6_festival_klapa_mandolina_opatija_2015 (1)

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!