FOTO: Uz besplatni grah i pleh muziku proslavljen Međunarodni praznik rada @ Opatija

proslava_1_maj_svibanj_veprinac_2015

Doduše, na odaziv je vjerojatno utjecalo najavljeno loše vrijeme, pa usprkos činjenici da kiša nije padala, zabilježen dolazak osjetno manjeg broja posjetitelja nego ranijih godina. Ipak, oni koji su stigli – autima, javnim prijevozom ili čak i pješice – imali su prilike provesti ugodnih par sati na svježem zraku, uz druženje, zabavu i okrjepu. Veliku fotogaleriju s Veprinca pogledajte na ovom linku

Opatija, Kastav – Prvi maj u Opatiji je tradicionalno privukao velik broj ljudi na Veprinac, gdje se pod Ložun, u organizaciji Kulturnog društva Leprinac, održao svečani program proslave Međunarodnog praznika rada, uz političke i sindikalne govore, glazbu i besplatni fažol.

proslava_1_maj_svibanj_veprinac_2015_1

Doduše, na odaziv je vjerojatno utjecalo najavljeno loše vrijeme, pa usprkos činjenici da kiša nije padala, zabilježen dolazak osjetno manjeg broja posjetitelja nego ranijih godina. Ipak, oni koji su stigli – autima, javnim prijevozom ili čak i pješice – imali su prilike provesti ugodnih par sati na svježem zraku, uz druženje, zabavu i okrjepu.

Prije podjele fažola, nekoliko prvomajskih budnica odsvirao je Puhački orkestar Lovran, a građanima su se obratili gradonačelnik Ivo Dujmić i sindikalist Marko Maslić, dok je u nastavku dana posjetitelje zabavljala grupa ”Cicibeli”.

Prvi maj obilježen je u Kastvu, i to već od ranog jutra. Nešto iza sedam sati budnice su odsvirali članovi Glazbenog društva Spinčići, nakon čega je nastavljeno druženje uz zakusku.

Veliku fotogaleriju s Veprinca pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!